İngiltere Merkez Bankası, politika faizini sabit tuttu

İngiltere Merkez Bankası, politika faizini sabit tuttu

İngiltere Merkez Bankası, Mayıs ayında politika faizini sabit bırakarak değişikliğe gitmedi.

İngiltere Merkez Bankası, politika faizini sabit tuttu
16px
24px
09.05.2024 14:18Güncelleme: 09.05.2024 14:20
ABONE OLgoogle

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Mayıs ayında politika faizini beklentiler dâhilinde yüzde 5,25’te sabit bıraktı.
İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faizini yüzde 5,25’te sabit bırakarak değişikliğe gitmedi.

Merkez bankasının, Mayıs ayındaki para politikası tartışmalarının ardından gösterge faiz oranını üst üste altıncı kez yüzde 5,25'te (2008'den bu yana en yüksek seviye) sabit tutması bekleniyordu.

Bankanın faiz oranının Ağustos ayından itibaren 2024 yılı sonuna kadar art arda faiz indirimi yaparak yüzde 4,5'e düşürüleceği tahmin ediyor.

İngiltere'nin en eski bağımsız ekonomik araştırma enstitüsü Ulusal Ekonomik ve Sosyal Araştırma Enstitüsünün (NIESR) ülkedeki enflasyon verilerine ilişkin paylaştığı nota göre, enflasyonist baskıların yüksek kalmaya devam etmesi nedeniyle, BoE'nin mayısta bir faiz indirimine gitmesinin olası olmadığını belirtmişti.

Ulusal Ekonomik ve Sosyal Araştırma Enstitüsü ekonomisti Paula Bejarano Carbo ise, İngiltere’deki sıkı istihdam piyasasındaki ücret artışlarının hâlâ güçlü olduğunu ve Orta Doğu'daki çatışmalara ilişkin belirsizliği gerekçe göstererek, "Daha fazla tedbiri makul görüyoruz" demişti.

 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde