Deprem bölgesine bağış sözü veren 'patronlar', dekontlarını paylaşmadı... Gastronominin Nobel'ini alan Şef Ebru Baybara Demir, 100 bin euroluk ödülünü Hatay'a bağışladı

Deprem bölgesine bağış sözü veren 'patronlar', dekontlarını paylaşmadı... Gastronominin Nobel'ini alan Şef Ebru Baybara Demir, 100 bin euroluk ödülünü Hatay'a bağışladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra milyonlarca TL bağış sözü veren "Deprem yüzsüzü" patronlar, sözlerini yerine getirmedi. Onlara en iyi cevabı Gastronominin Nobel'ini alarak 100 bin euro ödülü Hatay'a bağışlayan Şef Ebru Baybara Demir verdi.

Deprem bölgesine bağış sözü veren 'patronlar', dekontlarını paylaşmadı... Gastronominin Nobel'ini alan Şef Ebru Baybara Demir, 100 bin euroluk ödülünü Hatay'a bağışladı
16px
24px
11.09.2023 19:54
ABONE OLgoogle

Semih Demirhan

Türkiye 6 Şubat gecesi uzun süre unutamayacağı bir geceye uyandı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.6 ve 7.7 şiddetindeki depremler bölgedeki 10 ili yıkıma, Türkiye'yi ise yasa boğdu.

Kısa sürede 80 milyon el ele vererek deprem bölgesine maddi manevi desteklerini gönderdi. Çok geçmeden Türkiye Tek Yürek kampanyası altında da deprem bölgelerine bağış için bir program düzenlendi. Yurdun dört bir yanından vatandaşlar ve iş insanları yayına katılarak milyarlarca, milyonlarca ve  binlerce TL bağış yaptıklarını dile getirdi. Gün sonunda yayın boyunca toplanan bağış miktarı 115 milyar TL'yi buldu.

PATRONLAR DÜNYASI'NDAN ÇAĞRI

Öte yandan deprem bölgesine aktarılan bağış miktarı 115 milyar TL'yi bulmadı. Belki de canlı yayında milyonlarca TL bağış miktarı sözü veren patronlar, sözlerini tutmadı. Patronlar Dünyası bu durumu ilk günden beri sıkı bir şekilde takip etti. Bağış yağtığını iddia eden patronlar ve şirketler PD'ye bağış dekontlarını göndererek "sözünün eri" olduklarını gösterdi. Bazı "deprem yüzsüzü" patronlar ise Patronlar Dünyası'nın çağrılarına yanıt vermedi. 

Milyonlarca dolar kâr elde eden patronlar, verdikleri sözleri yerine getirmezken Gastronominin Nobel'i olarak adlandırılan "Basque Culinary World Prize" 2023'ün kazananı Şef Ebru Baybara Demir, cevap niteliğinde bir harekete imza attı.

Dünyanın farklı ülkelerinden 1000 şefin aday gösterildiği yarışmada birinci olan Demir, kazandığı 100 bin euro ödülünü Hatay'daki kahvaltı projesine bağışladğını açıkladı. Sosyal medya hesabından da konu ile ilgili video paylaşan Demir, kabldotlara kahvaltılık ürünlerin yerleştirildiğini ve paketlendiğini gösterdi.

ŞEF EBRU BAYBARA DEMİR KİMDİR

Öte yandan Şef Ebru Baybara Demir bu ödülü Türkiye’ye taşıyan ilk Türk kadın şef oldu. Mardin'de gastronomi alanında hayata geçirdiği dikkat çekici projelerle sosyal kalkınma ve biyoçeşitliliği desteklerken kültürel entegrasyona da katkı sağladı.

Şef Baybara Demir, Şubat 2023’te meydana gelen yıkıcı depremin ardından başlayan destek çalışmasının yanı sıra yirmi yılı aşkın süredir, mülteci entegrasyonu, iklim değişikliğinin toprak üzerindeki etkisi ve toplumsal kalkınma odaklı projeleriyle bugüne kadar birçok konuya gastronomi odaklı çözüm üretmek için çalıştı. Şef Ebru Baybara Demir, gastronomik yeteneğini sosyal değişimde etki yaratmak için kullanıyor. Kültürel entegrasyon, istihdam ve çevresel sürdürülebilirliğe odaklanarak acil sosyokültürel sorunları ele alıyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde