Zeytinburnu Belediyesi'nin açtığı ihalede adres değişmedi

Zeytinburnu Belediyesi'nin açtığı ihalede adres değişmedi

Zeytinburnu Belediyesi’nin giysi alımı için açtığı ihaleyi, Eski AKP Zeytinburnu ilçe yöneticisi Ayhan Balcı’nın şirketi aldı. Balcı ortağı olduğu iki şirket ile yıllardır başta Zeytinburnu olmaz üzere İstanbul’daki AKP’li ilçe belediyelerinin açtığı ihaleleri alıyor.

Zeytinburnu Belediyesi'nin açtığı ihalede adres değişmedi
16px
24px
20.09.2022 05:24
ABONE OLgoogle

Ak Partili Zeytinburnu Belediyesi, Kamu İhale Kanunu'nun 21-f maddesine göre davet usulü ile 19 Ağustos 2022 günü melbusat (giysi)alımı için ihaleye çıktı. İhale kapsamında alınacak giysi malzemelerin türü ve miktarı Kamu İhale Bülteni'nde yer almadı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İhaleye davet edilen 2 firma teklif sundu. 707 bin 105 TL'lik en düşük teklifin sahibi Ender Elektronik Gıda İnşaat Kırtasiye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı. Şirket ile belediye arasında 6 Eylül günü sözleşme imzalandı.

İKİ ŞİRKETİN DE SAHİBİ

AKP'li Zeytinburnu Belediyesi'nin ihalesini kazanan şirketin sahibi Ayhan Balcı, eski AKP Zeytinburnu ilçe yöneticisi. Kardeşi Turan Balcı ile şirkete ortak olan Ayhan Balcı, Balcıoğlu Gıda Şirketi'nin de sahibi.

Balcı her iki şirketiyle yıllardır başta Zeytinburnu Belediyesi olmak üzere Başakşehir, Bahçelievler, Beykoz, Beyoğlu ve Güngören belediyelerinden milyonlarca liralık ihale alıyor.

Balcı'ya ait Balcıoğlu Gıda Şirketi son olarak geçtiğimiz ay, AKP'li Eyüpsultan Belediyesi'nin 716 bin 400 TL'lik “2022 yılı Çanakkale Şehitliği Gezi Organizasyonu” ihalesini almıştı.

AKP'DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU

Ayhan Balcı, 2002 yılında AKP Zeytinburnu ilçe teşkilatında kurucu yönetim kurulu üyesi olarak göreve başladı. 2011 yılına kadar AKP Zeytinburnu ilçe teşkilatında çeşitli birimlerde başkan ve başkan yardımcılığı görevleri üstlendi.

15 Ocak 2011 tarihine AKP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanı iken görevinden istifa ederek İstanbul 2. bölgeden AKP milletvekili aday adayı oldu. Ancak seçimlerde aday listesine giremedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde