Yaşar Grubu'nda boykot krizi: Satışlar 25 düştü..

Yaşar Grubu'nda boykot krizi: Satışlar 25 düştü..

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar’ın referandum sonrası yaptığı açıklamaların ardından başlayan tartışma sonra Pınar ürünlerinin satışı yüzde 25 düştü...

Yaşar Grubu'nda boykot krizi: Satışlar 25 düştü..
16px
24px
25.04.2017 14:04
ABONE OLgoogle

Referandum sonuçlarının değerlendirildiği günlerde Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar’ın yaptığı açıklamaların ardından başlayan tartışma devam ediyor.

Yaşar Holding patronunun referandum mesajı kavga çıkardı!

Babası Selçuk Yaşar’ın şirketi yönettiği dönemlerden itibaren İzmir’de Karşıyaka Spor Kulübü’ne sponsor olan Yaşar Holding adına açıklamalar yapan Selim Yaşar’ın sözleri tepki toplamıştı.

Yaşar Grubu kurucusu Selçuk Yaşar'ın sosyal medyadaki krizden haberi var mı?

Yaşar, “En yüksek Hayır Karşıyaka’dan YH (Yaşar Holding) düşünüyorum ve Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli” diyen Yaşar’ın sözlerinin ardından sosyal medyada Yaşar’ın ürünlerine boykot çağrısı yapılmıştı.

Kurumdan gelen “kendi görüşüdür” açıklamasının ardından Yaşar ise, “Karşıyaka Spor camiasından özür dilerim, ben kimseyi kırmak istemem ve herkesin kararına saygılıyım” demişti.

Yaşar Holding’in Dejavu’su: 83'te de tüketicinin gazabına uğramış

SATIŞLAR YÜZDE 25 DÜŞTÜ

Sosyal medyada dalga dalga yayılan boykot ve çağrıların ardından satış rakamlarına göre Yaşar Holding’in en önemli amiral gıda markası “Pınar”ın ürünlerindeki oranlar düştü. Satışta yüzde 25’e kadar oranda düşüş yaşayan kurum indirim yapma kararı aldı.

Selim Yaşar özür diledi ama İzmirlinin öfkesi dinmedi!

Bir yandan Selim Yaşar’ın açıklamalarını toparlamaya çalışan Yaşar Grubu diğer yandan piyasadaki tepkiler üzerine ürünlerin arz-talep dengesini ayarlamaya çalışıyor.

Gıda ürünlerine yansıyan boykot piyasayı da etkilerken satışların ciddi oranda azaldığı, ürünlerde iadelerin oranlarının da yükseldiği belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde