Yapay zekada atılım: Yazdığın videoya dönüşsün

Yapay zekada atılım: Yazdığın videoya dönüşsün

Yapay zekada atılım olarak lanse edilen GPT-4 resmi olarak tanıtıldı. OpenAI tarafından geliştirilen GPT-4 piyasaya sürüldü. OpenAI'ın resmi sitesinden tanıtılan yapay zeka projesi, metinleri analiz ederek video oluşturabilecek.

Yapay zekada atılım: Yazdığın videoya dönüşsün
16px
24px
15.03.2023 15:28
ABONE OLgoogle

Firma uzun zamandır üzerinde çalışılan ürünü; "GPT-4, OpenAI'nin daha güvenli ve daha kullanışlı yanıtlar üreten en gelişmiş sistemidir" cümlesiyle tanıttı.

Geçtiğimiz senelerde tanıtılan GPT-3 bizlere metinleri resimlere dönüştürebilme imkanını vermişti. Yeni geliştirilen GPT-4 ile ise metinleri videolara dönüştürebileceğiz. Yani sadece metin yazarak belirli bir konu hakkında bir video oluşturabileceğiz. GPT-4, problem çözme yetenekleri sayesinde karşılaştığı metinleri daha yüksek doğrulukla analiz edebiliyor.

Gelişmiş teknolojiye sahip olduğu açıklanan ürünün “insan seviyesinde performans” sergilediği belirtilirken akademik ve profesyonel bazı kalite testlerinden geçildiği belirtildi. Bu testler arasında baro sınavları ve SAT sınavlarının da yer aldığı da aktarıldı.

Yazı ve görselleri algılayarak buna yazılı olarak yanıt verebilen ChatGPT’yi kullanabilmek için 20 dolarlık abonelik ücreti ödemenin gerekiyor. OpenAI, ChatGPT’nin Duolingo, Khan Academy ve Morgan Stanley tarafından kullanılmak üzere anlaşma yapıldığını da duyurdu. Görüntüyü algılayıp buna göre yanıt vermeyi başaran ChatGPT’nin Danimarka merkezli girişim Be My Eyes ile iş birliği yaptığı da kayıtlara geçti.

 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde