Yabancılardan yüzde 20 faiz artışı beklentisi

Yabancılardan yüzde 20 faiz artışı beklentisi

Tarihi kayıpların yaşandığı Türk Lirası'nda azalan hacimlere de bağlı olarak dalgalı görünüm yaşanıyor.

Yabancılardan yüzde 20 faiz artışı beklentisi
16px
24px
24.11.2021 12:17
ABONE OLgoogle

13,45 zirvesinden dönen dolar/TL bugün yüzde 5'in üzerinde düşüşle 12,04 seviyeleri görüldü. Kur günün ilk yarısında da 12,3 seviyelerine doğru sınırlı toparlanma göstermiş, ardından yeniden 12,60'ın üzerine çıkmıştı. Benzer görünüm Euro kurunda da izleniyor. Gün içi en yüksek seviye olan 14,8'den dönen Euro/TL 13,51 seviyelerine kadar indi.

Saat 15:00 itibariyle; dolar/TL 12,20 ve Euro/TL 13,70 seviyelerinde yer aldı.

Reuters'ın görüşlerine başvurduğu işlemciler piyasada TCMB, Hazine veya bir başka kamu kurumu müdahalesi görmediğini söyledi. Bir işlemci, "kur piyasada belirleniyor" açıklamasını yaptı.

Bu arada Türkiye’nin kredi temerrüt risk primi (CDS), 2021 Mart ayındaki Türkiye Cumhuriyet Merkez Başkanlığı değişikliği sonrasındaki seviyesini de geride bırakarak 489 baz puan ile 1 yılın zirvesine çıktı.

Goldman Sachs'tan yüzde 20 faiz beklentisi

Kısa süre önce TCMB'den faiz artırım beklentisini ikinci çeyreğe çeken Goldman Sachs, bu kez artırım tutarında revizyona gitti.

Goldman Sachs, TCMB’nin politika faizini 2022'nin ikinci çeyreğinde 600 baz puan artırarak yüzde 14'ten yüzde 20'ye çıkarmasını beklediklerini açıkladı.

Societe Generale'dan 'hiperenflasyon' vurgusu

Öte yandan Societe Generale stratejistleri paylaştıkları bir raporda Türkiye için 'hiperenflasyon' vurgusu yaptı. Societe Generale, Türk lirasına olan güvenin azalmasıyla insanların bankalardan varlıklarını çekebileceğini, finansal piyasalardaki istikrarın bozulabileceğini ve Türk lirasındaki değer kaybının bir hiperenflasyon dönemine yol açabileceğini savundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde