Warren Buffet o hisseden 120 Milyar Dolar kazandı

Warren Buffet o hisseden 120 Milyar Dolar kazandı

Buffett’ın hızlı yükselen teknoloji hisselerine karşı muhafazakar tutumu belgesellere konu olmuştu. Son yatırımıyla rekor kazanç elde etti.

Warren Buffet o hisseden 120 Milyar Dolar kazandı
16px
24px
05.01.2022 16:07
ABONE OLgoogle

Warren Buffett’ın Apple’a yaptığı yatırım en kazançlılarından biri haline gelerek Buffett’a 120 milyar dolar kazandırdı.

Berkshire Hathaway 2016 ve 2018’in ortalarında Apple hissesi almaya başlamıştı ve satın almalar sonrasında holding iPhone üreticisinin yüzde 5 hissesine sahip olmuştu. Hisselerin toplam maliyeti bu süreçte 36 milyar dolar olurken Apple’ya yapılan yatırımın toplam değeri şu an 160 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Buffett’ın hızlı yükselen teknoloji hisselerine karşı muhafazakar tutumu belgesellere konu olmuştu. Yatırım danışmanları Todd Combs ve Ted Weschler sayesinde teknoloji sektörüne yatırım yapmaya daha sıcak bakan Buffett, Apple’ın Berkshire’ın en büyük üçüncü yatırımı olduğunu belirtti.

Apple ile ilgili “Muhtemelen şu ana kadar dünyadaki en iyi şirket” diyen Buffett, Apple’ı bir hisse olarak değil üçüncü bir şirket olarak düşündüğünü vurgulamıştı.

Apple piyasa değeri 3 trilyon doları geçen ilk şirket oldu

Kovid-19 salgınının başladığı 2020'den bu yana hisseleri 3 kattan fazla artan Apple'ın hisse değeri, pazartesi itibarıyla yüzde 3'e yakın değer kazandı.Bu yılın ilk işlem gününde şirketin hisse fiyatı 182,88 dolara kadar çıktı.

Şirketin piyasa değeri gün içinde 3 trilyon dolara ulaştı. Böylece Apple "3 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk şirket" oldu.

Apple'ı, 2,5 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Microsoft ve 1,9 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Google'ın ana kuruluşu Alphabet takip etti.

Piyasa değeri ilk kez 2 Ağustos 2018'de 1 trilyon doları bulan Apple, 19 Ağustos 2020'de de 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde