Uzun süre bilgisayar karşısında kalanlar dikkat

Uzun süre bilgisayar karşısında kalanlar dikkat

İş yerinde, göz kırpmadan bilgisayara bakma, klimalar ve nemin azalması, kağıt tozları, kapalı alanlarda havada kalan mikroplar, makinelerin saldığı kimyasal maddeler, sürekli bilgisayara bakılarak çalışılması gözlerde olumsuz etkilere yol açabiliyor.

Uzun süre bilgisayar karşısında kalanlar dikkat
16px
24px
26.01.2021 14:52
ABONE OLgoogle

Gözlerde kuruluk, bulanık görme, çift görme, ağrı, kızarıklık, yorgunluk gibi belirtiler “bilgisayara bakma sendromu”nun işaretçisi.

Bilgisayar karşısında uzun süre vakit geçirmek, gözlerin çok daha az aralıklarla kırpılmasına ve bu da göz kuruluğuna neden oluyor. Kuru göz hastalığı tedavisinde genel olarak, kullanımı kolay, konforu yüksek ve koruyucu madde içermeyen gözyaşları tercih edilmektedir. 

Gözyaşı damlaları konusunda sektörün öne gelen firmalarından Doctrinemed yetkililerine, göz kuruluğu tedavisinde kullanılan damlaları ve gözkuruluğu hastalığını sorduk. 

Doctrinemed yetkilileri, göz kuruluğunun insanın yaşam kalitesini bozduğunu, tedavi edilmediğinde körlüğe kadar gidebileceğini söylediler.

Yetkililer, gözyaşı damlalarının, yanma ve rahatsızlık hissine neden olan gözyaşı filminin instabilitesinde ve kalitatif-kantitatif her türlü değişim durumlarında oküler yüzeyi yenilediğini, kayganlaştırıp, beslediğini belirterek, "Kullanılacak damlanın, göz doktoru tavsiyesiyle gözyaşı eksikliğinizin oranına göre belirlenmeli” dediler.

2018 yılı başında sağlık sektörünün farklı alanlarında tecrübeli girişimciler tarafından kurulan, DOCTRINEMED, dünyada gelişmekte olan yenilikçi tıbbi tanı, tedavi ve uygulama alternatiflerini Türk hekim ve hastalarının kullanımına sunmaktadır. Remogen Omega, Vismed, Vismed Multi, Vismed Gel, Vismed Gel Multi gibi geniş bir ürün gamına sahip.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde