Ünlü yatırımcı Warren Buffet'ten rekor bağış!

Ünlü yatırımcı Warren Buffet'ten rekor bağış!

Dünyanın en zengin 6. insanı, duayen yatırımcı Warren Buffett, 758 milyon dolarlık Berkshire hissesini bağışladı.

Ünlü yatırımcı Warren Buffet'ten rekor bağış!
16px
24px
24.11.2022 12:42
ABONE OLgoogle

Warren Buffett, merhum eşinin adını taşıyan bir kurum da dahil olmak üzere hayır kurumlarına 758 milyon dolardan fazla değere sahip Berkshire Hathaway Inc. hissesini bağışladı.

Buffett, Çarşamba günü Susan Thompson Buffett Vakfı'na 1,5 milyon B Sınıfı hisse ve Sherwood Vakfı, Howard G. Buffett Vakfı ve NoVo Vakfı'na 300 bin hisse bağışladı. 

Buffett, bağışı 1.600 A Sınıfı hisseyi 2,4 milyon B Sınıfı hisseye dönüştürdükten sonra yaptı.

92 yaşındaki Buffett, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre 110,4 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin altıncı kişisi. Sıralamadaki milyarderlerin çoğunun net serveti piyasadaki kargaşanın ortasında düşerken, Buffett bu yıl 1,5 milyar dolar kazandı.

2010 yılında, Warren Buffet arkadaşları Bill Gates ve Melinda French Gates ile birlikte, ya yaşarken ya da ölürken servetinin yüzde 99'unu bağışlayacağını söyleyerek Bağış Sözü'nü başlattı.

Buffet, Bill & Melinda Gates Vakfı'na şimdiden 32 milyar dolardan fazla Berkshire hissesi verdi ve aile üyelerinin vakıflarına düzenli olarak bağışta bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde