Uçak biletlerini yakıyorlar! Otelde karantina başladı, günlük ücret 2 Bin Lira

Uçak biletlerini yakıyorlar! Otelde karantina başladı, günlük ücret 2 Bin Lira

Yurt dışından Türkiye'ye gelen ve son 14 gün içinde Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka'da bulunduğu anlaşılan yolcular, otellerde 14 gün karantina altına alınacak. Yolcular günlük kişi başı 1600 TL ödeyecek.

Uçak biletlerini yakıyorlar! Otelde karantina başladı, günlük ücret 2 Bin Lira
16px
24px
11.08.2021 14:54
ABONE OLgoogle

Pandemi önlemleri kapsamında Türkiye'ye gelen ve son 14 gün içinde Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka ülkelerinin en az birinde bulunan yolculara belli otellerde 14 karantina uygulanacak.

Yolcular, havalimanı transfer ve otel masraflarını kendileri karşılayacak. Karantina otellerinde kişi başı günlük ücret 1600 TL. Buna göre 14 gün karantinada kalacak bir kişi 22 bin 400 TL otel masrafı ödeyecek.

Türk Hava Yolları (THY) konuyla ilgili resmi internet sitesinde şu açıklamaya yer verdi:

"Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka'dan gelen yolcuların Türkiye'ye giriş yapmaları konuya dair yeni bir karar alınana kadar yasaklanmıştır. Fakat bu kişilerin Türkiye üzerinden transit seyahat gerçekleştirmelerinde bir engel yoktur, bu ülkelerden uçuşlarımız devam etmektedir."

THY, bu ülkelerde bulunduğu anlaşılan 6 yaş ve üstü kişilerin Türkiye'ye varış saatinden en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibraz etmesi gerektiğini belirtti. Yolcular, valilikler tarafından belirlenecek yerlerde karantinaya alınacak. Karantina 14. günün sonunda negatif testle sona erecek. Test pozitif çıkarsa 14 gün daha karantina uygulanacak.

2 Ağustos'tan önce karantina süreci için öğrenci yurtları kullanılıyordu. Yurtların günlük ücreti ise 80 liraydı. Ancak Avrupa ülkelerinde yapılan uygulama gibi artık bu ülkelerden gelenler karantina sürecini belirlenen 11 otelde geçirmek zorunda.

İstanbul seyahatine gelecekler, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sitesinde yer alan karantina otellerine telefonla yada e-posta üzerinden rezervasyon yaptırılacak. Karantina otellerde ücret tarifesi ise günlük 400 ile 2 bin arasında değişiyor.

HAVALİMANINDA BİLETLERİNİ YAKIYORLAR

Ancak yüksek otel ücreti yolcuların tepkisine neden oluyor. Pakistanlı iş insanı Nayyar Zubaır, Ağustos başında Türkiye'ye geldi. Otel masrafından haberinin olmadığını belirten Zubaır, "Bize kimse kural değişikliğinden bahsetmedi. Biz buraya geldik ve bizi otele aldılar bizden karantina süreci için 2 bin dolar istendi" dedi.

Avukat Yasemin Bal ise "Covid-19 döneminde yabancı ülkelerin bazılarına karantina koşulu getirildi. Bu ülkelerden bazıları Brezilya, Afganistan, Pakistan gibi ülkeler. Son 10 gün içerisinde yaşanan değişik bir hadise oldu.  Biletlerini alırken kendilerine 10 günlük karantina süresi içerisinde astronomik fiyatlarda kalmak zorunda kalacakları bildirilmedi. Ne zaman karşılarına çıkıyor, havalimanına geliyorlar şöyle bir cevapla karşılaşıyorlar; 'Türkiye'de İstanbul'a indiğinizde tek bir otelde 2 bin liradan 10 gün ikamet etmek zorundasınız.' Türkiye'de günlüğü 2 bin liradan misafir edecek 8 yıldızlı bir otel İstanbul içerisinde yok. İnsanlar, havalimanında biletlerini yakıyorlar. Zubaır Bey, biletini yakmıyor durumu büyükelçiliğe bildiriyor. Dolayısıyla Türkiye'deki büyükelçi ve konsolosluklar İçişleri Bakanlığı ile takasa geçiyor ve günlük 2 bin liradan mecburi otel ücretlerini başka bir otelde günlük 300-400 liraya indirilmesini sağlıyor" diye konuştu

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde