UBS Ceo'su işten çıkarmanın sinyalini verdi: "Acı verici kararlar alınacak"

UBS Ceo'su işten çıkarmanın sinyalini verdi: "Acı verici kararlar alınacak"

UBS İcra Kurulu Başkanı Sergio Ermotti Cuma günü yaptığı açıklamada Credit Suisse'in devralınmasının ardından işten çıkarmalarla ilgili "acı verici kararlar" alınacağını söyledi ve bu kararların önümüzdeki günlerde resmiyet kazanacağını paylaştı

UBS Ceo'su işten çıkarmanın sinyalini verdi: "Acı verici kararlar alınacak"
16px
24px
02.06.2023 21:10
ABONE OLgoogle

"Kısa vadede herkes için iş fırsatları yaratamayacağız. Sinerji hikayenin bir parçası" diyen Ermotti, İsviçre Varlık Yönetimi Derneği tarafından Bern'de düzenlenen bir etkinlikte istihdam özelinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Bağımsız ve birleşik kuruluşların maliyet tabanına ciddi bir şekilde bakmamız ve sürdürülebilir bir sonuç yaratmamız gerekiyor" diyen Ermotti bu süreçle ilgili de "Bu acı verici olacak" şeklinde konuştu.

Reuters'ın haberine göre Ermotti yaptığı açıklamada, "Umarım önümüzdeki birkaç gün içinde devralma işlemi tamamlanmış olacak" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son birkaç adımı da tamamlamak üzereyiz. Düzenleyici kurumlardan 170'ten fazla onay aldık"

2011'den 2020'ye kadar UBS'i yöneten Ermotti, küresel mali krizden bu yana en büyük bankacılık anlaşmasını denetlemek üzere Nisan ayında CEO olarak geri döndü.

Ermotti, bunun bir birleşme değil devralma olduğunu vurgularken, Credit Suisse'in birçok yeteneğe sahip olduğunu söyledi ve yöneticilerinin birleşik grupta geçen ay açıklanan ilk liderlik ekibinden daha büyük bir rol oynayabileceğini öne sürdü. Bu yönetim değişikliğinde sadece Credit Suisse CEO'su Ulrich Koerner üst yönetime katılmıştı.

"Kendi yaptığım işten daha eşit bir iş dağılımına sahip olacağız" diyen Ermotti, devralma işleminin sona ermesiyle birlikte en iyi personele sahip olacaklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ortalık sakinleştiğinde müşterilerimiz, hissedarlarımız ve çalışanlarımız için en iyi şey, işleyişte en iyi personele sahip olmak"

Ayrıca, 1.6 trilyon dolarlık bir bilançoya sahip olacak olan yeni birleşik kuruluşun İsviçre'nin yıllık ekonomik çıktısının yaklaşık iki katı olacağı öngörülüyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde