Trump o firmaları kara listeye aldı

Trump o firmaları kara listeye aldı

Trump, ABD'lilerin Çin ordusuna ve yönetimine ait firmalara yatırımını yasaklayan yeni bir kararname imzaladı. Listede, Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen 31 Çinli firma yer aldı.

Trump o firmaları kara listeye aldı
16px
24px
13.11.2020 05:10
ABONE OLgoogle

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ordusuna finansman sağlayan şirketlerin yatırımlarına ilişkin bir kararname imzalandığını duyurdu. 

Çin'in ordusunu ve istihbaratını geliştirmeye yönelik kaynak sağlamak için ABD sermayesini giderek artan bir şekilde sömürdüğüne işaret eden Trump, bu durumun ABD'yi doğrudan tehdit ettiğini vurguladı.

"ÇİN, ABD'Lİ YATIRIMCILARI KULLANIYOR"

Trump, Çin'in sivil şirketleri orduyu ve istihbarat faaliyetlerini desteklemeye zorlayarak ülkenin askeri endüstrisini geliştirdiğini belirterek, bu şirketlerin ABD'li yatırımcılara menkul kıymet satarak sermaye artırdıklarını bildirdi.  

ABD Başkanı Trump, "Çin, bu şekilde ordusunun gelişimini ve modernizasyonunu finanse etmek için ABD'li yatırımcıları kullanıyor" değerlendirmesinde bulundu.  

YATIRIM YASAĞI LİSTESİNDE 31 ŞİRKET YER ALIYOR 

Söz konusu kararname kapsamında, ABD'li şirketler ve kişilerin Çin ordusuna destek sağlayan Çinli firmalardan doğrudan ya da fonlar yoluyla hisse sahibi olması engellendi.  

11 Ocak 2021'de yürürlüğe girecek kararın Çin'in büyük havacılık, inşaat, teknoloji ve telekomünikasyon şirketlerini etkileyebileceği belirtiliyor.  

ABD basınında yer alan haberlerde, Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen 31 Çinli firmanın listede yer aldığı kaydedildi.  

Bu şirketlerin çoğunun Hong Kong da dahil olmak üzere Çin borsalarında işlem gördüğü aktarıldı.

Söz konusu şirketler arasında yer aldığı belirtilen Çin Mobil İletişim ve Çin Telekomünikasyon şirketleri, ABD borsalarında da işlem görüyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde