Timothy Ash’ten ilginç iddia: Erdoğan’ı seçimde Putin ve bin Salman finanse edecek

Timothy Ash’ten ilginç iddia: Erdoğan’ı seçimde Putin ve bin Salman finanse edecek

Bluebay Varlık Yönetimi Stratejisti Timothy Ash, Twitter'dan “Erdoğan Sisi ile barıştı, şimdi bin Salman’dan Suudi parası akacak. Erdoğan siyasal İslam projesinden sonunda vazgeçti. Putin ve bin Salman, Erdoğan’ın yeniden seçilmesini finanse edecek” yorumunu yaptı.

Timothy Ash’ten ilginç iddia: Erdoğan’ı seçimde Putin ve bin Salman finanse edecek
16px
24px
22.11.2022 15:23
ABONE OLgoogle

The Economist dergisi de ekonomi ve kurumsal bütünlükteki bozulma nedeniyle 2023’ün Erdoğan döneminin sonu olabileceğini iddia etti.

Türkiye piyasalarını yakından takip eden Bluebay Varlık Yönetimi Stratejisti Timothy Ash, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışına katılmak için gittiği Doha'da Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile el sıkışmasına ilginç bir yorum getirdi.

Ash, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Erdoğan Sisi ile barıştı, şimdi Muhammed bin Salman’dan Suudi parası akacak. Erdoğan siyasal İslam projesinden sonunda vazgeçti. Putin ve bin Salman, Erdoğan’ın yeniden seçilmesini finanse edecek” dedi.

?ref_src=twsrc%5Etfw">November 21, 2022

The Economist: 100. yıl Erdoğan döneminin sonu olabilir

Bu arada İngiliz ekonomi dergisi The Economist, son sayısında yayınladığı analizde cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağı 2023 yılının Erdoğan döneminin sonu olacağını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2010 yılında 2023 yılına kadar gayri safi yurtiçi hasılayı (GSYH) 2 trilyon dolara çıkarma ve Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirme sözü verdiğini vurgulayan dergi, “Ancak Erdoğan'ın kendi politikalarının sonucu olarak yüzde 85’i aşan enflasyon ve zayıf bir para birimi ile hırpalanan ülke, 19’uncu sırada sıkışıp kaldı. Dolar bazında GSYH 2013'te 957 milyar dolarken 2021'de 815 milyar dolara geriledi. Ekonominin yanı sıra yolsuzluk ve kurumsal bütünlük konusundaki endişeler Erdoğan'ın sonunu getirebilir” yorumunu yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde