Teknosa, pandemiye rağmen yüzde 61 büyüdü, 9 ayda 3.6 milyar TL ciroyu aştı

Teknosa, pandemiye rağmen yüzde 61 büyüdü, 9 ayda 3.6 milyar TL ciroyu aştı

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, bu yılı tüm zorluklarına rağmen iyi bir performans ile geçiriyor.

Teknosa, pandemiye rağmen yüzde 61 büyüdü, 9 ayda 3.6 milyar TL ciroyu aştı
16px
24px
20.11.2020 11:23
ABONE OLgoogle

Yılın ilk çeyreğinden bu yana gösterdiği güçlü performansını sürdüren şirket, omnichannel (çoklu kanal) yapısıyla pandemi döneminde dahi müşterilerine kesintisiz, hızlı ve kapsamlı deneyim sunarak üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 61 büyüme ile 1,7 milyar TL’lik ciroya ve 62,5 milyon TL’lik net kara ulaştı. Üçüncü çeyrekteki rekor performansı ile birlikte yılın ilk 9 ayında cirosu, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla %28 artış göstererek 3 milyar 674 milyon TL olarak gerçekleşti. Net karı ise 15,9 milyon TL’ye ulaştı. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen, 2020 yılında yükselen performansını sürdüren Teknosa, ‘Yeni Neslin Teknosa’sı mottosuyla dijitalleşme altyapısına yaptığı yatırımlar ve müşteri odaklı dönüşüm; ciro, sepet büyümesi ve karlılık gibi göstergelerde olumlu etkisini gösteriyor. Pandemi dolayısıyla mağazaların kapalı olduğu dönemde Teknosa.com ve mobil kanal satışlarında önemli bir ivme yakalayan marka, Haziran ayı itibarıyla mağazaların açılması ve uygulamaya koyduğu sektörde fark yaratan hizmetleriyle performansını yükseltmeye devam ediyor.

Yılın ilk 9 aylık performansını değerlendiren Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, “Müşterilerimiz için dönemin ihtiyaçlarına uygun yenilikleri hayata geçirip kesintisiz hizmet vermemiz, online satış ve hizmetlerdeki gücümüz, tedarik zinciri, nakit ve insan kaynakları yönetimi konularında aldığımız aksiyonlar başarıyı getirdi. Bu sonuçlarla birlikte yılın ilk altı ayında toplam ciromuz, geçtiğimiz yılın ilk yarısına oranla %8,7 artış göstererek 2 milyar 4 milyon TL’ye ulaştı. 2020 yılının ilk 6 ayında, online ciromuz 559 milyon TL’ye ulaştırarak geçen seneye göre %367 arttı.

Yılın üçüncü çeyreğinde başarı grafiğimizi tarihimizin en yüksek seviyesine taşıdık ve kuruluşumuzdan beri geçen 20 yılın en iyi çeyrek performansına eriştik. İvme kazanan dijitalleşme, Teknosa’nın sağlıklı büyümesinde, yükselen performansımızda itici bir güç. Dijital ve müşteri odaklı dönüşümümüz, sürekli değişen ve artan teknoloji ihtiyaçları karşısında en iyi şekilde hizmet vermemizi sağladı. Omnichannel (çoklu kanal) yapımızla müşterilerimize kesintisiz, hızlı ve kapsamlı deneyim sunduk ve sonuç olarak geçen yıl aynı döneme göre %61 büyüme ile 1,7 milyar TL’lik ciroya ve 62,5 milyon TL’lik net kâra ulaştık. Üçüncü çeyrekteki rekor performansımızla birlikte yılın ilk 9 ayında ciromuz, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla %28 artış göstererek 3 milyar 674 milyon TL olarak gerçekleşti. Net karımız, 15,9 milyon TL’ye ulaştı. 

Mağazalarımız satışlara önemli katkısını sürdürürken, Teknosa.com ve mobil uygulamalardaki yükselen grafiğimiz de devam etti. E-ticarette 2020 yılının üçüncü çeyreğinde geçen yıla göre %123 büyüme elde ettik ve ilk 9 aylık online ciromuz sektörün üzerinde bir büyüme göstererek geçen yıla göre yaklaşık 4 katına çıktı ve 705 milyon TL oldu. Online satışların payı toplam ciro içinde %19’a ulaştı” dedi.

Dijitalleşme ile sektörde ilkleri hayata geçiriyor

Teknosa, teknoloji ihtiyacının artmasıyla birlikte tüketicilerin güvenilir adresi olmaya devam ederken dijital atılımlarıyla ekosistemine fayda sunuyor. Teknosa.com da yeni altyapısı, hızlı sevkiyatı, hizmet kapsamını genişletmesi, ürün bulunurluğu ve çeşitliliğinde sağladığı iyileşme ile hizmet kalitesinde fark yaratarak başarılı bir performansı etkiledi.

Omnichannel stratejisi ile hem mağaza hem de online kanallarda sundukları yenilikçi hizmetleri aktaran Gürcan; “Teknosa olarak online ve offline kanallarda oluşturduğumuz entegre gücü, müşteri odaklı yenilikçi hizmetler sunarak değere dönüştürüyoruz. Bu süreçte artan teknoloji ihtiyaçlarına erişimi kolaylaştırmak için hızlı teslimat ağımızı büyüttük. Şu anda online alışverişlerde 48 ilde aynı gün ve ertesi gün teslimat gerçekleştiriyoruz. ‘Araçta teslimat’ (Click & Drive) uygulaması da sektörde sadece Teknosa’da var.

Online kanallarımızda müşterilerimize birebir deneyim sunmak için geliştirdiğimiz canlı destek (live-chat), whatsapp destek hizmetlerimizden sonra video-chat uygulamasını da devreye alıyoruz. Teknoloji severler, mağazadaki uzman arkadaşlarımıza video üzerinden erişip, mağazaya gitmeden ürünleri deneyimleme ve detaylı bilgi alma imkanına sahip oluyorlar. Büyümeye ve fırsatlara çok açık bir sektörün Türkiye’deki en deneyimli markasıyız. Yeni Neslin Teknosa’sı vizyonuyla dijital ve müşteri odaklı dönüşümde yeni atılımlarla, toplumumuz için fayda üretmeye ve ekosistemimiz için değer yaratmaya odaklanacağız” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde