Tat Gıda'nın satışını Ünlü&Co yönetecek

Tat Gıda'nın satışını Ünlü&Co yönetecek

Koç Holding’in Tat Gıda’nın satışı için Ünlü & Co'yu yetkilendirdiği belirtildi. Tat Gıda'nın potansiyel alıcıları arasında Oyak, Kraft Heinz, Ajinomoto ve Olam International’ın bulunduğu ve ön görüşmelerin başladığı kaydedildi.

Tat Gıda'nın satışını Ünlü&Co yönetecek
16px
24px
24.05.2023 18:10
ABONE OLgoogle

Koç Holding bünyesinde faaliyet gösteren, 37 ülkeye ihracat yapan Tat Gıda’nın satışına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Koç Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Tat Gıda’nın paylarının satışı ve stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla bir çalışmanın başlatıldığını bildirmişti. Holding tarafından satış sürecinin yönetiminin Ünlü & Co.'ya verildiği aktarıldı.

Tat Gıda’nın satışı için potansiyel teklif verenlerin çoğunlukla Türkiye ve komşu ülkelerde benzer satın almalarda faaliyet gösteren küresel gıda markaları olduğu belirtildi. Listenin ilk sıralarını Oyak, Kraft Heinz, Ajinomoto ve Olam International paylaşıyor. Diğer potansiyel alıcılar arasında ise Campbell Soup Company, Conagra Brands, Del Monte Foods, McCormick & Company, Nestle ve Unilever gibi şirketler yer alıyor. Ayrıca, Tamek ve Sagra’yı bünyesinde barındıran Tat Gıda'ya en güçlü teklifi Oyak’ın verebileceği belirtiliyor.

Tat Gıda'nın yüzde 41'i halka açık olarak işlem görüyor ve hisselerinin yüzde 44'ü Koç Holding'e, yüzde 10'u diğer Koç Holding şirketlerine, yüzde 5'i ise Sumitomo Corporation ve Kagome Co’ya ait bulunuyor. Şirketin 2022 yılı net satışları 2,7 milyar TL olarak gerçekleşti ve yıllık bazda yüzde 155 büyüme kaydetti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde