Taksiciler, erişim engeli kaldırılan Uber hakkında Yargıtay'a başvurdu

Taksiciler, erişim engeli kaldırılan Uber hakkında Yargıtay'a başvurdu

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, İstinaf mahkemesinin kararı ile Türkiye'deki erişim yasağı kalkan Uber'e ilişkin temyize gitti.

Taksiciler, erişim engeli kaldırılan Uber hakkında Yargıtay'a başvurdu
16px
24px
18.01.2021 10:25
ABONE OLgoogle

Erişim engeli kaldırılan ve Türkiye'de sarı taksilere aracılık hizmeti verebilecek olan Uber hakkında taksiciler yeniden yargıya başvurdu.

Sözcü'nün haberine göre İstinaf mahkemesinin kararıyla yasağı kalkan Uber için İstanbul Taksiciler Esnaf Odası temyize başvurdu.

Yargıtay'ın bozma kararı vermesi halinde, dosya yeniden ilgili istinaf mahkemesine gönderilecek. Bu durumda dosya kendisine istinaf mahkemesi 'bozmaya uyma' kararı veya ilk karar hakkındaki düşüncesinde ısrar ederek 'direnme' kararı verebilecek.

2014 yılında Türkiye’ye giriş yapan Uber, ülkede 4.5 milyondan fazla kişi tarafından indirilmiş ve kullanılmıştı.

Ne olmuştu?

Uber’e ilişkin olarak taksici dernekleri ve birlikleri dava açmış ve sonucunda Uber’in Türkiye’deki tüm faaliyetleri sonlandırılmış, web sitesi ve uygulamalarına da erişim engeli gelmişti. Taksicilerin de Uber kullanmasına rağmen korsan faaliyet olarak belirlenen Uber, Türkiye’de yasaklanmıştı.

Geçen yılın sonunda ise istinaf mahkemesi, Uber’e erişim engelini kaldırdı ve Uber’in sarı taksiler ile çalışmaya devam etmesine izin verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde