TÜSİAD Başkanı Kaslowski: Gümrük Birliği’nin güncellenmesi beka meselesi

TÜSİAD Başkanı Kaslowski: Gümrük Birliği’nin güncellenmesi beka meselesi

Gümrük Birliği’nin güncellenmesini beka meselesi’nin güncellenmesini beka meselesi olarak gördüklerini belirten TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, ulusal eylem planı hazırlanması önerisinde bulundu.

TÜSİAD Başkanı Kaslowski: Gümrük Birliği’nin güncellenmesi beka meselesi
16px
24px
20.05.2021 14:44
ABONE OLgoogle

Kaslowski, “Türk özel sektörü olarak bu yönde hedefleri belirlemek ve uygulamaya geçişte seferber olmaya her zaman hazırız” dedi.

Gümrük Birliği’nin güncellenmesinin önemine değinen Kaslowski, “Salgın dönemine de daha rekabetçi, öngörülebilir ve yatırım cazibesi yüksek bir Türkiye olarak girmiş olurduk. Gerek AB’den gerekse bizden kaynaklanan sebeplerle bu fırsatı kullanamadık. Tüm dünyanın dönüşüm içinde olduğu bu dönemde artık bu konuda gecikme lüksümüzün olmadığına inanıyorum” dedi.

AB’nin imzaladığı her yeni ticaret anlaşmasıyla Türkiye’nin AB pazarı için göreli avantajını kaybettiğini vurgulayan Kaslowski, “Sanayi standartları, küresel ticaret dengeleri, çevresel ve dijital kurallar bağlamında AB ile ekonomik ve ticari ilişkilerimizin mevcut çerçevede ilerlemesi imkansız hale geliyor” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde