TRT'de bayrak neden yarıya indi

TRT'de bayrak neden yarıya indi

TRT'nin İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde bulunan Türk bayrağı yarıya indirildi.

TRT'de bayrak neden yarıya indi
16px
24px
20.03.2023 16:59
ABONE OLgoogle

İstanbul Boğazı'na nazır arazide bulunan ve İstanbul'un birçok noktasından görülebilen bayrak milli yas günlerinde yapılan uygulamalarda olduğu gibi yarıya indirildi.

Patronlar Dünyası olarak uygulamanın sebebini sorduğumuz TRT Bölge Müdürlüğü, bayraklardan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın sorumlu olduğunu ve sebebini bilmediklerini iletti.

Bu görüşme üzerine aradığımız Ulaştırma Bakanlığı Basın bölümü yetkilileri de "Milli yas bitti sebebini bilmiyoruz, mail atarsanız konuyu sordurabiliriz" dedi.

Bayrağın  açılışı 12 Kasım 2021'de İstanbul Valiliği'nce şöyle duyurulmuştu;

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleri ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla Edirnekapı Şehitliği’ne ve TRT Ulus Bahçesi’ne dikilen ülkemizin en uzun bayrak direğinde ay yıldızlı bayrağımız dalgalanmaya başladı.

BAYRAK NEDEN YARIYA İNDİRİLİR

Bayrağın yarıya çekilmesi veya bayrağın yarıya indirilmesi, bir ülkenin bayrağın saygı, yas, tehlike sinyali veya bazı durumlarda bir selamlama sembolü olarak normal yüksekliğine kıyasla daha alçak bir seviyeye indirilmesini ifade eder.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde