TOBB Yönetim Kurulu'na ilk kez bir kadın üye seçildi

TOBB Yönetim Kurulu'na ilk kez bir kadın üye seçildi

TOBB 79’inci genel kuru­lunda bir ilk yaşandı. 1950 yılında kurulan TOBB’da İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kes­telli TOBB tarihinin ilk kadın yönetim kurulu üyesi oldu.

TOBB Yönetim Kurulu'na ilk kez bir kadın üye seçildi
16px
24px
01.06.2023 14:34
ABONE OLgoogle

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 79. Genel Kurulu'nda bir ilk yaşandı ve İzmir Ticaret Borsası Başkanlığını sürdüren Işınsu Kestelli, yönetim kurulu asil üyeliğine seçilen ilk kadın oldu.  Evli ve bir oğlu olan Işınsu Kestelli, uluslararası bitkisel yağ sektöründe faaliyet gösteren Agrilink Tarım Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şirketinin kurucusu ve ortağı. 1981 yılında İzmir Amerikan Kız Lisesi’nden ve 1986 yılında 9 Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden mezun olan Kestelli, 2009 Şubat ayında İzmir Ticaret Borsası’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor. 

İzmir Ticaret Borsası'ndan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Kestelli, şunları söyledi: "Türk iş dünyasının çatı örgütü olan TOBB’da İzmir’i temsil etme fırsatı bulduğum için çok memnunum. Öncelikli gündemim, Türkiye’de tarım ve hayvancılığın tüm bileşenleriyle stratejik sektör olarak önünün açılmasına gayret etmek olacak. Bu tasarrufu için TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na müteşekkirim. İzmir’de örnek bir dayanışmayla çalıştığımız dostlarım Mahmut Özgener ve Ender Yorgancılar’a da verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum."

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde