TİGEM'den satılık 3 milyon 770 ton narenciye

TİGEM'den satılık 3 milyon 770 ton narenciye

Muhtelif narenciye ürünleri ihaleyle satılık....

TİGEM'den satılık 3 milyon 770 ton narenciye
16px
24px
11.11.2022 15:12
ABONE OLgoogle

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM) geçmişi, Osmanlı dönemine dayanır. İlk başlangıç noktası da haralardır.

Ordunun ve sarayın iaşe ihtiyacını karşılamak ve at yetiştirmek üzere kurulan kurumun Osmanlı’nın güçlü olduğu dönemlerde arazi büyüklüğünün 4 milyon dekarı bulduğu söylenir.

Para dergisinin haberine göre imparatorluğun son dönemlerinde ise bu araziler 450 bin hektara kadar gerilemiş. Cumhuriyet döneminde ise bu devlet çiftliklerine zirai kimlik eklendi. 1937 yılında ordunun ihtiyacını karşılamak için Zirai Kombineler kuruldu. Yurdun değişik yerlerinde Hazine arazileri belirlenerek çiftlik haline dönüştürüldü. 

Bu kombineler bir taraftan ordunun ihtiyaçlarını karşılarken bir taraftan da modern tarım tekniklerinin uygulanması, tarım sanayinin geliştirilmesi ve bu konularda çiftçilere önderlik ve öğreticilik yapma görevi verildi.

1984 yılında TİGEM adını alan bu çiftlikler, Türkiye’de tarım ve hayvancılığın kalkınmasında önemli bir rol üstlendi. Bu çiftlikler bugün halen çok önemli görevler üslenmeye devam ediyor. Çiftliklerde çıkan ürünler de ihale yoluyla piyasaya toptan veriliyor. İşte bu çiftliklerden biri de Muğla Dalaman’da.

Çiftlikte portakal, mandarin ve greyfurt ağacı bulunuyor. Muğla Dalaman Tarımsal İşletme Müdürlüğü, çiftlikten 3 milyon 770 ton narenciye hasadı bekliyor. İşte bu muhtelif narenciye ürünleri tofur olarak satışa çıkarılıyor.

İHALEYLE SATILIK

Toplama işlemi müşteriye ait olmak üzere yapılacak ihalenin ilk tarihi 10 Kasım 2022 Perşembe günü saat 14.00 olarak belirlenmiş.

İlk ihalede iştirak olmaz ya da verilen fiyatlar yeterli görülmez ise ikinci ihale 17 Kasım 2022 tarihinde aynı şartlar ile tekrarlanacak.

Dalaman Tarımsal İşletme Müdürlüğü, bu ihaleden 17 milyon TL’nin üzerinde bir gelir öngörüyor. İlgilenenlere duyurulur...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde