Suriye krizinin 10 yıllık faturası: 45 Milyar Dolar

Suriye krizinin 10 yıllık faturası: 45 Milyar Dolar

Suriye’deki çatışmalar 10 yılını doldurdu. CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, yanlış politikaların Türkiye’ye faturasının çok ağır olduğunu söyledi. “4 milyon Suriyeli’ye 45 milyar dolar harcadık” dedi

Suriye krizinin 10 yıllık faturası: 45 Milyar Dolar
16px
24px
21.02.2021 09:59
ABONE OLgoogle

Suriye krizinde yaşanan insanlık dramına değinen CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, insanların bir tas çorbaya, bir kova suya muhtaç olduğunu belirtti. Sınır boyunda bulunan Suriyeliler'in yardımlarla giden bir tas sıcak çorba ve bir kova temiz su için saatlerce kuyrukta beklediklerini anlattı.

EKONOMİK YÜK

İktidarın yaptığı yanlışların milletimize ekonomik olarak büyük yük getirdiğini kaydeden Güzelmansur “Suriye'den 4 milyon insan Türkiye'ye göç etti ve 10 yıldır ağırlıyoruz. İktidar, Suriye'deki yangını benzin dökerek alevlendirmek yerine su dökerek söndürmeyi tercih etseydi 4 milyon Suriye vatandaşı Türkiye'ye gelmeyecekti” dedi. Güzelmansur şöyle konuştu: İktidar, Suriye'de maceraperest değil de realist bir politika benimseseydi bugün bu 4 milyon Suriyeli'ye 45 milyar dolar harcamak zorunda kalmazdık. İktidar, Ortadoğu'nun hamisi olacağım hayalleriyle yaptığı yanlışları 10 yıldır sürdürmeseydi, bugün Kilis'te, Reyhanlı'da Suriye nüfusu Türk nüfusunun üstünde olmazdı.

İktidar, Suriye'de kardeşim Esat'tan Esed'e 180 derecelik bir dönüş yapmasaydı, Hatay'a 130 kilometrelik sınırı olan İdlib'de insanlık dramı yaşanmazdı. Bugün bu 130 kilometrelik sınır ne yazık ki dünyanın terörist çöplüğü.

Milyonluk bir cahil nesil karşımızda!

İktidarın 4 milyon Suriyeli geldikten sonra 828 km duvar ördüğünü hatırlatan Güzelmansur şunları söyledi: Eğitime erişimi olmadığı için milyonluk bir cahil nesille karşı karşıyayız.

Bugün ülkemizde 0-14 yaş arasında 1 milyon Suriyeli çocuk var. Bunların eğitim almadıklarında Türkiye'ye ne sıkıntılar yaşatacakları düşünülmüyor mu? Hatay'da tüm göstergeler negatif. Türkiye ekonomisi yüzde 0,9 büyüdü, Hatay ekonomisi yüzde 7 küçüldü.

Saygı Öztürk/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde