Süre doldu, otogar tahliye edilmedi! Firari patron para almaya devam ediyor

Süre doldu, otogar tahliye edilmedi! Firari patron para almaya devam ediyor

25 yıllık işletme süresi dolan Esenler’deki Büyük İstanbul Otogarı’nın devralınmaması nedeni ile savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Süre doldu, otogar tahliye edilmedi! Firari patron para almaya devam ediyor
16px
24px
09.05.2019 11:47
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyük Otogar Esnaf İş Adamları Derneği Başkanı Şahap Önal, 4 Mayıs 2019 itibari ile sürenin dolduğuna işaret ederek, yetkililerin suç işlediği savunuldu.

Günde 2 bin otobüsün çıkış yaptığı, binlerce otomobilin giriş çıkış yaptığı otogarda işletme süresi doldu. 4 Mayıs 2019 akşamı sürenin dolması ile birlikte, mülkiyeti belediyeye ait olan otogarın işletmesinin de İstanbul Büyükşehir Belediyesine geçmesi gerekiyor. Ancak, 31 Mart’ta yapılan İBB Başkanlığı seçimlerinin de iptal edilmesi ile birlikte, devir süreci belirsizliğe girdi.  Süre doldu! 15 Temmuz Şehitler Otogarı’nda işletme karmaşası

ESKİ BAŞKANLARA DA SUÇLAMA

Otogarda bulunan esnafların kurduğu derneğin başkanı Şahap Önal, dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusu dilekçesini verdi.

Suç duyurusunda, şüpheli listesinde Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği, Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ (AVTER) ile eski İBB başkanları yer aldı. Otogarın işletmeciliğini hali hazırda, Metro Holding’in firari patronu Galip Öztürk’ün şirketi AVTER yapıyor. 

PARA ALINMAYA DEVAM EDİLİYOR

Suç duyurusu dilekçesinde, sürenin dolmasına rağmen devrin yapılmaması nedeni ile belediyenin zarara uğratıldığı kaydedildi.

Suç duyuru dilekçesinde, UKOME kararına rağmen 25 dakikalık ücretsiz kullanımlarda bile para alındığı belirtilerek, sorumluların bu konuda gerekli önlemleri almadığı kaydedildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde