Süleyman Orakçıoğlu: Termin süreleri 10 aya uzadı

Süleyman Orakçıoğlu: Termin süreleri 10 aya uzadı

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, termin sürelerinin 10 aya uzadığını ve Avrupa'da üretimin kilitlenmiş durumda olduğunu söyledi.

Süleyman Orakçıoğlu: Termin süreleri 10 aya uzadı
16px
24px
20.09.2022 12:15
ABONE OLgoogle

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu Bloomberg HT yayınına katıldı.

Avrupa’da birçok firmanın enerji sebebi ile sorun yaşadığını gözlemlediklerini belirten Orakçıoğlu “İtalya’dan ithalat yaptığımız kumaş firmaları normalde 2 aylık terminle siparişleri gönderirken, yaklaşık olarak şu anda termin süresini 10 aya uzatmış durumdalar. Avrupa’da üretim kilitlendi. Bu durumun pek fazla sürdürülebilirliği yok. Ben Avrupa Birliği’nin Aralık veya Ocak ayında Rusya ile masaya oturacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu. Süleyman Orakçıoğlu: Vadeler inanılmaz kısaldı

Orakçıoğlu Türkiye’ye dair yaptığı değerlendirmesinde ise “Sektörü örme ve dokuma olarak ikiye ayırmamız lâzım. Pandemi döneminde rahat giyime çok fazla talep vardı ve firmalar özellikle bu konuda yatırımlar yaptılar. Bu yatırımlar, tamamen örme sektörü veya iplik sektörü olarak değerlendirilebilir; fakat şu anda örmede bir talep azalması söz konusu. Pandemi döneminde bilinçsizce yatırımlar yapıldı. Öte yandan dokumada hala yoğun bir talep söz konusu. Lükste yaklaşık olarak yüzde 15’lik artış var, fakat zincir markalarda talepte yüzde 15-20’lik düşüş var.” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde