Sputnik V'nin üretimini yapacak şirket İranlı çıktı!

Sputnik V'nin üretimini yapacak şirket İranlı çıktı!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Türkiye'nin Koronavirüs'e karşı anlaştığı 3. aşı olan Sputnik V'nin aracı firmasının eski AKP Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran'ın başında bulunduğu Viscoran şirketi, üretimi yapacak şirketin ise CinnaGen olduğunu dile getirdi.

Sputnik V'nin üretimini yapacak şirket İranlı çıktı!
16px
24px
04.05.2021 05:46
ABONE OLgoogle

Medyada çıkan haberlerde İran firması CinnaGen'in saklandığına işaret eden Terkoğlu, "Şirketi İranlı bilim insanlarının kurduğu söylenmiyor. Halbuki arşivlerde var; fabrikasını bile 2019’da İran’ın Türkiye Büyükelçisi açtı.

O dönemlerde çıkan haberlerde “İran’a uygulanan ambargo nedeniyle Türkiye’deki yatırımın Tahran’daki şirket merkezi açısından önemsendiği” vurgulanıyordu." ifadelerini kullandı. İşte o yazı... Rus Sputnik V aşısında 'Göstermelik sözleşme' iddiası! Yine aracılar kazanacak

YENİ AŞIDA İRAN SIRRI

Türkiye, koronavirüse karşı üçüncü aşı için Rusya ile anlaştı.

Buna göre Sputnik V’nin üretimi Türkiye’de de yapılacak. Aracı firma, AKP’nin eski Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran’ın başında olduğu Viscoran şirketi. Üretimi yapacak ise CinnaGen İlaç. 

Normal, günlerdir Rus aşısını üretecek CinnaGen’in haberleri yapılıyor. Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki üretim tesisinden özel söyleşiler yayımlanıyor. Nasıl büyük bir firma olduğu anlatılıyor. İyi, güzel, hepsi tamam. 

Ama bana garip gelen bir şey var. Sanki ağız birliği etmişçesine CinnaGen’in bir İran firması olduğu saklanıyor. Şirketi İranlı bilim insanlarının kurduğu söylenmiyor. Halbuki arşivlerde var; fabrikasını bile 2019’da İran’ın Türkiye Büyükelçisi açtı. 

O dönemlerde çıkan haberlerde “İran’a uygulanan ambargo nedeniyle Türkiye’deki yatırımın Tahran’daki şirket merkezi açısından önemsendiği” vurgulanıyordu. Rus Sputnik V aşısını Türkiye'de hangi iş adamı üretecek?

Acaba bu konu akla gelecek diye mi çekiniliyor? Anlamadım gitti. 

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde