Sözcü yazarı Muratoğlu: Türkiye'ye daha da beterini yaşatacaklar

Sözcü yazarı Muratoğlu: Türkiye'ye daha da beterini yaşatacaklar

'Faizi düşük tutarsan enflasyon da düşer' teorisini kanıtlamaya çalışıyorsan başarısız olursun

Sözcü yazarı Muratoğlu: Türkiye'ye daha da beterini yaşatacaklar
16px
24px
26.11.2022 13:40
ABONE OLgoogle

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, yazısında şunları belirtti:

"Bak bir önceki Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'a... Her denileni yaptı, 9 toplantı üst üste faiz indirdi. Yüzde 24 olan faizi yüzde 8.25'e kadar çekti. Yine de yaranamadı, tekmeyi yedi... Neden?

İstersen yüz milyarlarca dolar harca istersen Ronaldo'yu oturt o koltuğa, yine de başaramazsın. Ekonomiyi düzeltecek hiçbir plan program olmadan, para piyasaya girsin ekonomiye can versin diye faiz indirilsin.

Amaç; kredi faizleri düşsün, borçlanma maliyeti azalsın, yapılan inşaatlar satılsın, cirolar artsın... Peki, bunları insanların gelirini artırmadan nasıl yapacaksın? Bunları görmezden gelirsen faiz artarken lobi, düşerken hobi dersin, geçersin. Hiçbir şeyi düzeltemezsin.

Ne yapacağız? Birkaç ay daha kendimizi kandıracağız... Sıkı para politikası derken seçim popülizmi için kesenin ağzını illa açacaklar. Türkiye'ye daha da beterini yaşatacaklar"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde