Sözcü yazarı Murat Muratoğlu: Ülkenin göbek adı IBANoğulları oldu!

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu: Ülkenin göbek adı IBANoğulları oldu!

Muratoğlu, “Kusura bakmasınlar ama bugüne kadar toplanan hiçbir bağışın akıbeti belli değil… Nereye gitti? Önce o harcamaların faturasını bir göstersinler, sonrasında para istesinler” dedi.

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu: Ülkenin göbek adı IBANoğulları oldu!
16px
24px
31.07.2021 05:35
ABONE OLgoogle

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Ege ve Akdeniz’de birbiri ardına çıkan orman yangınlarıyla beraber Türkiye’deki söndürme uçaklarına ilişkin yeniden başlayan tartışmalara değindiği bugünkü yazısında, yangınların başlamasının ardından vatandaştan bağış isteyen Kızılay’ın adını geçirmeden, “Teşhisim; her afette vatandaşa dönüp, 'Hadi pamuk eller cebe' denmesi iktidarın kötü yönetiminin, sorumsuzluğunun, ekonomik becerisizliğinin, har vurup harman savurmasının bir sonucudur. Ülkenin göbek adı IBANoğulları oldu! Her sıkıştığında yardım talep edeceksen ülkeyi kahvedeki Hüsnü Dayı da gayet güzel yönetir” eleştirilerinde bulundu.

Muratoğlu, “Kusura bakmasınlar ama bugüne kadar toplanan hiçbir bağışın akıbeti belli değil… Nereye gitti? Önce o harcamaların faturasını bir göstersinler, sonrasında para istesinler” dedi. Yazının tamamını okumak için tıklayın.

 

NE OLMUŞTU?

Elazığ ve Malatya'da 41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem ile korona salgını sonrası vatandaşlara SMS göndererek para isteyen Kızılay, Ege ve Akdeniz'i sarsan yangınlar için de yine SMS atıp IBAN numarası vererek yardım istedi. Kızılay'dan gönderilen mesajda, “Canımız ormanlarımız yanıyor. Kızılay tüm imkanlarıyla sahada. ‘Yangın' yaz, 10 TL destek ol. Ateşi birlikte söndürelim” denildi. Kızılay'ın internet sitesinde de IBAN numarası paylaşıldı ve kredi kartıyla YARDIM YAPILABİLECEĞİ BELİRTİLDİ. Vatandaşlardan, “Her felakette kendine pay çıkartan Kızılay'ı kınıyorum. Sanki pusuda bekliyor bir felaket olsa da yine yardım toplasak diye. Ayıptır” tepkisi geldi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde