Sinpaş Kızılbük GYO hisseleri yüzde 47 değer kaybetti

Sinpaş Kızılbük GYO hisseleri yüzde 47 değer kaybetti

Borsada bir süredir sert yükselişlerle devam eden Kızılbük GYO'da son bir haftadır yaşanan sert düşüşün nedeni ortaya çıktı. Kızılbük GYO'da içerden bilgi ticareti mi yapıldı?

Sinpaş Kızılbük GYO hisseleri yüzde 47 değer kaybetti
16px
24px
05.08.2022 10:06
ABONE OLgoogle

Yaklaşık bir yıl önce 12.68 fiyattan işlem görmeye başlayan ve 28 Temmuz günü tarihi zirve olan 96 liraya kadar yükselen senet son bir haftadır taban taban giderek düşüyor.

Paramedya'nın haberine göre hisse senedi bir haftada yüzde 46 değer yitirirken, perşembe günü de taban oldu. Hisse senedinde bu sert düşüşün nedeni KAP’a düşen bir haberle ortaya çıktı.

Senette yaşanan düşüşün arkasında Marmaris’te yer alan Sinpaş Kızılbük Vellness projesi ile ilgili verilen bir mahkeme kararı oldu.

Şirket tarafından KAP’a gönderilen açıklamada, “Marmaris’te yer alan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projemizle ilgili verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir” kararının iptali istemiyle Muğla Valiliği aleyhine açılan davada, Muğla 3. idare Mahkemesi tarafından “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali kararı verilmiştir. Alınan karar bugün (04.08.2022) Şirketimize tebliğ edilmiştir.”denildi.

İÇERDEN BİLGİ TİCARETİ Mİ?

Hisse senedinde yüzde 46 düşüşten sonra söz konusu olumsuz mahkeme kararının gelmesi senette içerden bilgi ticaretini gündeme getirdi. Borsa kulislerinde söz konusu haberin önceden alındığı yolunda iddialar dolaşıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde