Silikon Vadisi Bankası'nın CEO'su soluğu Hawaii'de aldı

Silikon Vadisi Bankası'nın CEO'su soluğu Hawaii'de aldı

Silicon Valley Bank CEO'su Greg Becker'ın, şirketin başarısızlığının kesinleştiği dünden iki haftadan da kısa bir süre önce 3,6 milyon dolarlık şirket hissesi sattığı ortaya çıktı. Bununla birlikte Becker, çarşamba günü eşi ile birlikte Hawaii adalarında görüldü.

Silikon Vadisi Bankası'nın CEO'su soluğu Hawaii'de aldı
16px
24px
17.03.2023 04:45
ABONE OLgoogle

2008'deki küresel finans krizinden bu yana görülen en büyük iflaslardan biri olarak kayıtlara geçen Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) batışı piyasalarda "domino etkisi" tedirginliği yarattı.

Öte yandan Silikon Vadisi Bankası’nın CEO’su Greg Becker’in iflastan iki hafta önce 3 milyon 578 bin dolarlık hissesini sattığı iddiası gündeme oturdu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, bu miktarın Becker'ın sahip olduğu hisselerin yüzde 10'una karşılık olduğu belirtti.

Öte yandan aynı gün bankanın Finans Müdürü Daniel Beck'in de 575 bin dolarlık hisse satışı yaptığı anlaşıldı.

Söz konusu bankanın çöküşünün ardından Becker, ilk kez Çarşamba günü Hawaii’de görüntülendi. Becker ve eşi pazartesi günü San Fransisco Havalimanı’ndan Maui’ye gittiler. Becker, Hawaii de şort, tişört ve parmak arası terlikle görüntülendi.

Görüntülerin sosyal medyada servis edilmesi üzerine binlerce kişi Becker’in bankanın batmasından sonra Hawaii’ye gitmesini yoğun bir şekilde eleştirdi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde