Sigara zammı iddialarına yanıt

Sigara zammı iddialarına yanıt

JTI Türkiye Genel Müdürü Conrad Politt, sigara ürünlerine zam geleceği beklentisiyle firmaların sigara satışlarını durdurduğu ya da azalttığı yönündeki iddialara ilişkin, "Bizim açımızdan fiyat artışı beklentisi ya da başka bir saikten kaynaklanan olağan dışı bir durum söz konusu değildir." dedi.

Sigara zammı iddialarına yanıt
16px
24px
25.05.2023 12:54
ABONE OLgoogle

JTI Türkiye Genel Müdürü Conrad Politt, sigara ürünlerine zam geleceği beklentisiyle firmaların sigara satışlarını durdurduğu ya da azalttığı yönündeki iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

JTI Türkiye'nin üretimden tedarike bütün süreçlerinin normal seyrinde devam ettiğini aktaran Politt, "Bizim açımızdan fiyat artışı beklentisi ya da başka bir saikten kaynaklanan olağan dışı bir durum söz konusu değildir. Nereden kaynaklandığını anlamlandırmakta zorluk çektiğimiz bu spekülasyonun, piyasa paydaşlarının sağduyulu tavrıyla bir an önce sona ermesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

DAĞITIMIN DURDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, ülke genelinde sigara sevkiyatının durma noktasına geldiğini, bazı ürünlerin dağıtımının ise tamamen durduğunu söylemişti.

Son bir haftadır bakkal ve tekel bayilere sigara sevkiyatı büyük ölçüde daraldığı ifade edilmişti. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, çoğu ürünün sevkiyatının oldukça sınırlı devam ettiğini söylerken, bazı ürünlerin sevkiyatının ise hiç yapılamadığının bilgisini verdi.

‘HAZİRAN’DA MALİYET ZAMMI GELEBİLİR’

Aybaş, beklenen maliyet zammına ilişkin şu değerlendirmede bulunmuştu:

“5 Haziran’da sigaraya zam gelme olasılığından söz ediliyor. Firmaların üst düzey yetkililerine göre gelecek olan zam 10 TL’yi bulur ancak oluşacak tepkiden dolayı bunun gerçekleştirilmeyeceği söyleniyor. Ancak kesin olmamakla birlikte, 3 TL ila 5 TL aralığında bir zam yapılabilir.”

 

Patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde