Selman, Türkiye Varlık Fonu’ndaki şirketlere talip

Selman, Türkiye Varlık Fonu’ndaki şirketlere talip

Reuters’ta yayınlanan haberde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Türkiye Varlık Fonu’ndaki şirketlerle ilgilendiğini ve Suudi fonlarının Türkiye’deki sermaye piyasalarına girmesi için de bir plan hazırlandığını söyledi.

Selman, Türkiye Varlık Fonu’ndaki şirketlere talip
16px
24px
23.06.2022 04:44
ABONE OLgoogle

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın 2018 yılındaki Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonraki ilk ziyareti Ankara’da coşkuyla karşılanırken, Türkiye’nin ekonomide yaşadığı zor bir döneme denk gelmesi gözleri olası anlaşma ve iş birliklerine çevirdi.

İngiliz haber ajansı Reuters’ta yayınlanan haberde Selman’ın Körfez ötesindeki imajını düzeltme çabalarının bir adımı olan ziyaretin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye'nin zor durumdaki ekonomisini rahatlatmaya yardımcı olabilecek mali destek arayışında olduğu bir döneme rastlamasına dikkat çekildi.

Analistlere göre Suudi fonları ile birlikte gelmesi muhtemel döviz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Haziran 2023'te yapılacak seçimler öncesinde desteğini artırmasına yardımcı olabilir. Adı açıklanmayan bir Türk yetkiliye dayandırılan habere göre, Suudi Arabistan Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki ya da başka şirketlerin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri'nin son aylarda yaptığına benzer yatırımlarla ilgileniyor.

Ayrıca yetkili Suudi fonlarının Türkiye'deki sermaye piyasalarına girmesi için de bir plan hazırlandığını söyledi. Yetkili, liderlerin ayrıca Türk silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) Riyad'a olası satışını da görüşeceklerini sözlerine ekledi.

'Swap konusunda müzakereler iyi gitmiyor'

Bununla birlikte haberde, Türkiye'nin azalan döviz rezervlerini geri kazanmasına yardımcı olabilecek olası bir döviz takas hattına ilişkin müzakerelerin "istenildiği kadar hızlı" ilerlemediği ve Erdoğan ile Prens Muhammed arasında özel olarak görüşüleceği vurgulandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde