Saydam Kaya Tuzu fabrikasının açılışını Sanayi Bakanı Varank yaptı

Saydam Kaya Tuzu fabrikasının açılışını Sanayi Bakanı Varank yaptı

  “Türkiye Yüzyılı Şehir Buluşmaları” kapsamında bir dizi ziyaretler ve açılışlar gerçekleştirmek üzere Iğdır’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, iş insanı Mehmet Sürkit tarafından yapılan Saydam Kaya Tuzu fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.

Saydam Kaya Tuzu fabrikasının açılışını Sanayi Bakanı Varank yaptı
16px
24px
29.11.2022 14:51
ABONE OLgoogle

130 milyon TL yatırımla hizmete giren Saydam Kaya Tuzu fabrikasinin açılışı geçtiğimiz günlerde yapıldı.

Açılışa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, iş insanı Mehmet Sürkit, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, AK Parti milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Varank, Iğdır'da kurulan tuz işleme ve ambalajlama tesisi, tekstil fabrikası ve mobilya fabrikasının toplu açılışını yaptı.

VARANK: IĞDIRLI KARDEŞLERİMİZE EKMEK KAPISI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “130 milyon lira yatırım tutarına sahip tuz işleme ve ambalajlama tesisini, 93 milyon lira yatırım tutarına sahip tekstil fabrikasını ve 15 milyon lira yatırım tutarına sahip mobilya fabrikasını açıyoruz. Bu fabrikalar, Iğdırlı kardeşlerimize ekmek kapısı olacak.” dedi.

Iğdır'a yapılan yatırımlara değinen Varank, "Bu fabrikaların yanı sıra, Kalkınma Ajansımızın desteğiyle tamamladığımız yaklaşık 22 milyon lira bütçeye sahip üç farklı projeyi de şehrimize kazandırmış oluyoruz. Toplamda 261 milyon liralık yatırım Iğdır'ımıza hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

 Varank, buradaki konuşmasında, Togg'un babayiğitlerinin arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu belirterek, "Togg, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023'te yolların tozunu attıracak. Bu güzel heyecanı ve gururu milletimize yaşatmanın hamdolsun şükrünü yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Hizmet, eser ve yatırımlarla iz bırakmaya devam ettiklerini söyleyen Varank, Türkiye’nin dört bir tarafında fabrikalar açtıklarına ve tesisler kurduklarına işaret etti. Varank, "130 milyon lira yatırım tutarına sahip tuz işleme ve ambalajlama tesisini, 93 milyon lira yatırım tutarına sahip tekstil fabrikasını ve 15 milyon lira yatırım tutarına sahip mobilya fabrikasını açıyoruz. Bu fabrikalar, Iğdırlı kardeşlerimize ekmek kapısı olacak." ifadelerini kullandı.

MEHMET SÜRKİT: ÜRETİMİN YÜZDE 65’İ İHRAÇ EDİLECEK

Açılışta konuşan Saydam Kaya Tuzu Fabrikas’ının sahibi Mehmet Sürkit de şunları söyledi:

“Sayın sanayi ve teknoloji bakanım, sayın valim, sayın milletvekillerim ve saygı değer misafirlerimiz hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Konuşmama başlamadan önce bu yatırımı buraya yapmama vesile olan Sayın Valimiz H. Engin Sarıibrahim’e huzurlarınızda teşekkür ederek başlamak istiyorum.

Fabrikamız Saydam Kaya Tuzu ve beraberindeki Iğdır OSB toplu açılış programına hoş geldiniz.
Bu açılışta birlikte olduğumuz için mutluluğumu belirtmek isterim.

Öncelikle size firmamdan “Sürkit Grup’tan” bahsetmek isterim...

Babamla birlikte Iğdır’da başlayan serüvenimiz 1973 yılından itibaren, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye’de yatırımlarına enerji, otomotiv, akaryakıt, madencilik, turizm, mağazacılık, buğünden itibaren Saydam Kaya Tuzu ile sanayi operasyonlarına devam etmektedir.

Saydam Kaya Tuzu fabrikamız hakkında kısaca sizlerle bilgi paylaşmak istiyorum; 

Tuz maceramız 2004 yılında özelleştirme idaresinden aldığımız tuz madeni ile başladı.

2021 yılının haziran ayında büyük bir coşkuyla temelini attığımız ve 15.000 m2 alan içerisine 8.000 m2 kapalı alanda kurduğumuz rafine kaya tuzu fabrikamızın, toplam yatırım tutarı 130 milyon TL’dir. Fabrikamız Yıllık 70,000 ton üretim kapasitesine sahiptir.

İhracat yaptığımız ülkeler; Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Ukrayna, Romanya ve İrlanda’nın yanı sıra, yakın zamanda çalıstığımız ülke sayısının artması için çalışmalarımız devam etmektedir.

Üretilen ürünlerin yüzde 65’i ihracat için planlanmaktadır.

Bundan sonraki hedefimiz yeni yatırımlarla birlikte 300 kişilik istihdam ve 1 milyar TL’lik yeni yatırım olacaktır.
Bu yatırımı yapmamızda ve her aşamada bizlere destek olan öncelikle aileme sonrasında
proje aşamasında üretim sürecine kadar yardımcı olan, bir nevi her aşamasında beraber olduğumuz saygıdeğer Valim Hüseyin Engin Sarıibrahim’e, Milletvekilim Şamil Ayrım’a, Ticaret Odası Başkanımız Kamil Arslan’a ve iş arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım.”

Bakan Varank, konuşmanın ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan tesislerde incelemelerde bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde