Samsun BB Başkanı Mustafa Demir, gazeteciler için 'Mikrop' dedi

Samsun BB Başkanı Mustafa Demir, gazeteciler için 'Mikrop' dedi

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) Başkanı Mustafa Demir, "Yerel basında bir kısım insanlar bunlar, Samsun'un duygu dünyası akıl dünyası olarak en alt kademede bu şehre zarar veren bir mikrop hükmünde insanlar" diyerek basın mensuplarına hakaret etti.

Samsun BB Başkanı Mustafa Demir, gazeteciler için 'Mikrop' dedi
16px
24px
12.09.2021 07:37
ABONE OLgoogle

31 Mart yerel seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olan eski bakanlardan AK Partili Mustafa Demir, gazeteciler için 'Mikrop' dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre; SBB Meclis Toplantısı'nda belediyenin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Atakum ilçesindeki Çobanlı İskelesi'nde düzenlediği "Dondurma Şenliği" gündem oldu. SBB Meclisi'nde CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, Dondurma Şenliği'nin günün anlamına ve ruhuna uygun olmadığını belirtirken dondurmalardan ücret alınmasını da eleştirdi.

SBB Başkanı AK Partili Mustafa Demir, "Dondurma şenliğinin 30 Ağustos'un ruhuna aykırılığı nereden geliyor? Kim ifade ediyor bunu? Böyle bir şey yok" diye savundu.

CHP'li Tekcan'a o gün belediyenin birçok etkinliği olduğunu ifade eden Demir, "Bakın yerel basında bir kısım insanlar bunlar, Samsun'un duygu dünyası akıl dünyası olarak en alt kademede bu şehre zarar veren bir mikrop hükmünde insanlar. Bunların söylemlerini meclise taşımanızı doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Samsun İl Temsilcisi, gazeteci Mehmet Nebii Özdemir, yazılı açıklama yaparak Mustafa Demir'in bu sözlerini duyururken, basın emekçilerinden özür dilemesi çağrısında bulundu.

KORUMASINI DAİRE BAŞKANI, EŞİNİ BASIN DANIŞMANI YAPMIŞTI

 Konuşmalarında “Haktan, hukuktan ayrılmayacağız, iltimastan uzak duracağız. Hedefimiz hizmetleriyle Türkiye’de örnek bir Büyükşehir olmak” diyen Mustafa Demir, yıllardı korumalığını yapan Fatih Karaçor’u daire başkanı eşi Melike Aktel Karaçor’u da basın danışmanı olarak atamıştı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde