Sakıp Sabancı Holding’in yeni adresi neresi?

Sakıp Sabancı Holding’in yeni adresi neresi?

Hacı Ömer Sabancı Holding’in uzun yıllar yönetim kurulu başkanlığını yapan Türkiye’nin tanıdığı en renkli iş insanlarından biri olan Sakıp Sabancı’nın ölümünün üzerinden, tam 18 yıl geçti.

Sakıp Sabancı Holding’in yeni adresi neresi?
16px
24px
11.04.2022 15:04
ABONE OLgoogle

Sabancı Ailesi ve Sabancı Holding de Sakıp Sabancı’yı her yıl olduğu gibi Adana Sabancı Camii’nde düzenlenen mevlit ile andı. Biz de buradan rahmetle anıyoruz.

10 Nisan 2004 yılında vefat eden Sakıp Sabancı’nın aile bireyleri, 26 Mayıs 2004  tarihinde Sakıp Sabancı Holding A.Ş. unvanlı bir şirket kurdu.

Sakıp Sabancı’nın isminin verildiği holding ile aile bireylerine ait hisselerin kontrolü sağlandı. Bugün Hacı Ömer Sabancı Holding ve grup şirketlerindeki hisseler, bu holding vasıtasıyla yönetiliyor.

Sakıp Sabancı Holding’in ağırlıklı hisseleri Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı ve kızları Dilek ve Sevil Sabancı’da bulunuyor. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın da bir miktar hissesi bulunuyor.

Holdingin kuruluşu yapıldıktan iki ay sonra 1 Temmuz 2004 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulda alınan sermaye artırımı kararı ile Ömer Metin Sabancı da holdingin ortaklarından olmuştu.

Sakıp Sabancı Holding, ilk kurulduğunda adres olarak da Türkan Sabancı’nın ikamet ettiği Emirgan’daki adresi görünüyordu. 2007 yılına kadar holding merkezi olarak Emirgan göründü.

2007 yılında ise holding merkezi, Dilek Sabancı’nın yönetimindeki Vista’ya ait İstanbul Karaköy Salıpazarı’ndaki Vista Plaza’ya taşındı.

2021 sonuna kadar da bu adreste faaliyetini sürdürdü. Öğrendiğimize göre holding merkezi, üçüncü kez taşınmış.

Bu kez adres, İstanbul Eyüp ilçe sınırları içindeki Göktürk Mahallesi’nde. Holding merkezine ev sahipliği yapma sırası, Sakıp Sabancı’nın diğer kızı Sevil Sabancı’ya geçmiş. Sakıp Sabancı Holding’in yeni adresi, Sevil Hanım’a ait Göktürk’teki S Uluslararası Binicilik Merkezi olmuş.

Kaynak: Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde