Patronlar Dünyası
Geri

Rusya açıkladı petrol değer kaybetti

Petrol ABD'de borç tavanı krizine dair yaşanan endişeler ve Rusya'dan gelen OPEC+'nın üretimi daha fazla kısmasının olası olmadığına dair açıklamalarla değer kaybetti.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya açıkladı petrol değer kaybetti
Haberler / Ekonomi
25 Mayıs 2023 Perşembe 11:50
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Whatsapp'tan gönder
Whatsapp

Petrol, ABD borç tavanı çıkmazına ilişkin gerilimin artması ve Rusya'nın OPEC+'nın üretimi daha fazla kısma ihtimalini gerçekten uzak bulmasıyla geriledi.

ABD ham petrolü ülke stoklarının düşmesi ve Suudi Arabistan'ın spekülatörleri "dikkatli" olmaları konusunda uyarmasıyla son üç gün içinde yaklaşık yüzde 4 yükselmesi sonrası varil başına 74 dolara düştü. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, borç tavanı anlaşmasını engelleyen siyasi partizanlığın yansıması olarak ABD’nin kredi notlarını düşürebileceğini açıkladı.

OPEC+ tarafında ise Rusya’nın üretimin daha fazla kısılmasına dair olumsuz açıklamaları takip ediliyor. Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak verdiği bir röportajda, OPEC+’nın Haziran başında altı ay içinde yapacakları ilk yüz yüze toplantıda daha önce alınan üretimi düşürme kararı sonrası herhangi bir yeni adım atmasının pek olası olmadığını söyledi.

Ham petrol fiyatları Çin’de yaşanan cansız büyümenin beklentileri karşılamaması ve ABD’de para politikasının daha da sıkılaşmasıyla yıl boyunca neredeyse yüzde 8’lik düşüş yaşadı.

FED tarafında ise yetkililerin Haziran ayında faiz artışlarını durdurmaya eğimli oldukları değerlendirilse de enflasyonla mücadeleyi sona erdirmeye hazır olmadıklarının işaretlerini veriyorlar.

RHB Investment Bank Petrol ve Gaz Analisti Sean Lim, "Petrol piyasasının görünümü ABD’de borç tavanı krizi ve para politikasının daha da sıkılaşma ihtimali gibi makroekonomik faktörlerine fiyatlar üzerinde baskı kurmasıyla şimdilik kötü görünüyor. Yine de Çin’deki toparlanmanın hız kazanmasıyla fiyatların yılın ikinci yarıda artması gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

Temmuz vadeli ABD ham petrolü, yüzde 0,4 düşerek varil başına 74,05 dolara geriledi.

Temmuz vadeli Brent petrol ise yüzde 0,3 düşüşle varil başına 78,16 dolara düştü.

Patronlardunyasi.com

Advertisement

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
PATRONLAR EKONOMİ FİNANS GÜNDEM DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ AKTÜEL OTOMOBİL EMLAK ÇEVRE SAĞLIK TEKNOLOJİ KÜLTÜR-SANAT
Patronlar Dünyası uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
KVKK Metni
Çerez Politikası
Copyright © 2023 Patronlar Dünyası