Rusya, Finlandiya'ya doğalgazı kesti

Rusya, Finlandiya'ya doğalgazı kesti

Fin doğalgaz iletim sistemi operatörü, Rusya'ya ait Gazprom'un bugün komşu ülkesi Finlandiya'ya gaz arzını tamamen kestiğini bildirdi.

Rusya, Finlandiya'ya doğalgazı kesti
16px
24px
21.05.2022 10:35
ABONE OLgoogle

Rusya'ya ait petrol ve doğalgaz şirketi Gazprom, ülkeye uygulanan yaptırımlardan dolayı Avrupa ülkelerinden Rus doğalgazı için ruble cinsinden ödeme yapmalarını istemişti ancak Finlandiya buna karşı çıktı.

Imatra'dan akış durduruldu'

Fin devletine ait doğalgaz iletim sistemi operatörü Gasgrid Finland, "Imatra giriş noktasından sağlanan doğalgaz akışı durduruldu" açıklamasında bulundu.

Finlandiya'nın devlet kontrollü doğalgaz dağıtımcısı Gasum ise dün yaptığı bir açıklamada Gazprom'un bu sabah doğalgaz akışını tamamen keseceği konusunda uyarıda bulunduğunu ifade etmişti.

Balticconnector'a sığınacak

Gasum yayınladığı bir bildiride, "Bugünden itibaren önümüzdeki yaz sezonu boyunca Gasum, Balticconnector doğalgaz boru hattı aracılığıyla diğer kaynaklardan müşterilerine doğalgaz tedariği sağlayacak" dedi.

Finlandiya'yı komşusu Estonya'nın gaz şebekesine bağlayan Balticconnector, ülkenin Letonya doğalgaz depolama tesisine erişimini sağlıyor.

'Kesintiye hazırlıklıyız' açıklaması

Gasum, Fin hükümeti ve Finlandiya'daki doğalgaz tüketim şirketleri, Rusya'dan kaynaklanabilecek olası bir kesintiye hazırlıklı olduklarını ifade etti.

Gasgrid, "Fin doğalgaz sistemi hem fiziksel olarak hem de ticari olarak dengeli" açıklamasında bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde