Rüşvet olayında yeni gelişme: İmamoğlu'na danışman oldu

Rüşvet olayında yeni gelişme: İmamoğlu'na danışman oldu

ABD sermaye piyasası otoritesi SEC, Oracle'a Hindistan, BAE ve Türkiye'de rüşvet dağıttığı için toplam 23 milyon dolar ceza verdi

Rüşvet olayında yeni gelişme: İmamoğlu'na danışman oldu
16px
24px
28.09.2022 12:35
ABONE OLgoogle

ABD sermaye piyasası otoritesi Secure Exchange Commission (SEC), Oracle’a 2016 ve 2019 yılları arasında Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye’de resmi görevlilere rüşvet vermek suçlamasıyla 23 milyon dolar cezaya çarptırdı. Oracle, SEC’nin suçlamalarını reddetmeden ve kabul etmeden toplam 23 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

SEC’den yapılan yazılı açıklamada, Oracle’ın Türkiye de dahil anılan ülkelerde, yasadışı olarak çeşitli fonlar oluşturarak bu fonlar ile resmi görevlileri çeşitli konferanslar için yurtdışı seyahatlere götürdüğü ve bunun karşılığında da devlet kurum ve kuruluşlarından ihale ile iş aldığı belirtildi. SEC, soruşturma kapsamında Türkiye’de SPK ile işbirliği yürüttü.

Dönemin Türkiye Müdürü, İmamoğlu’na danışman oldu

BTDunyasi.net'in haberine göre 2016-2019 yıllarını kapsayan rüşvet olaylarında Oracle Türkiye’nin başında Filiz Doğan vardı.

Oracle, daha önce 2012 yılında da benzer faaliyetlerden dolayı cezaya çarptırılmıştı. Bu ceza 2016 ile 2019 yılları arasını kapsarken bu dönem içerisinde Oracle Türkiye ülke müdürü olarak Filiz Doğan görev yapıyordu.

Doğan, Temmuz 2021’den itibaren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teknoloji danışmanlığını yapıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde