Rusların Bodrum’a ilgisi, kiraları üçe katladı

Rusların Bodrum’a ilgisi, kiraları üçe katladı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sonrası iki ülke vatandaşlarının yaşamak için tercih ettiği Antalya ve Bodrum’da konuta olan talepler arttı. Kira fiyatları da ciddi oranda artış gösterdi.

Rusların Bodrum’a ilgisi, kiraları üçe katladı
16px
24px
18.11.2022 08:23
ABONE OLgoogle

Gazete Duvar'dan Selçuk Arslan'ın haberine göre; Muğla ve Antalya gibi deniz kıyısı illere olan ilgi, konut fiyatlarının da üç katına çıkmasına neden oldu. 

TÜİK verilerine göre, 2022 yılının şubat ayında yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55 artarken, Rusya’dan Türkiye’de konut alanlar yüzde 96, Ukrayna’dan Türkiye’de konut arayanlar yüzde 85 arttı. 

Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55 artarak 4 bin 591 oldu. Şubat ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 4,7 oldu.

Yabancıya konut satışları son iki yılın en yüksek rakamına ulaşırken, Rusya vatandaşları arasında Türkiye'de ev alanlar 259’dan 509’a çıkarak yaklaşık geçen yıla göre iki kat arttı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde