Patronlar Dünyası
Geri

Rusların Bodrum’a ilgisi, kiraları üçe katladı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sonrası iki ülke vatandaşlarının yaşamak için tercih ettiği Antalya ve Bodrum’da konuta olan talepler arttı. Kira fiyatları da ciddi oranda artış gösterdi.
ABONE OL
Abone Ol
Rusların Bodrum’a ilgisi, kiraları üçe katladı
Haberler / Ekonomi
18 Kasım 2022 Cuma 08:23
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Whatsapp'tan gönder
Whatsapp

Gazete Duvar'dan Selçuk Arslan'ın haberine göre; Muğla ve Antalya gibi deniz kıyısı illere olan ilgi, konut fiyatlarının da üç katına çıkmasına neden oldu. 

TÜİK verilerine göre, 2022 yılının şubat ayında yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55 artarken, Rusya’dan Türkiye’de konut alanlar yüzde 96, Ukrayna’dan Türkiye’de konut arayanlar yüzde 85 arttı. 

Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55 artarak 4 bin 591 oldu. Şubat ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 4,7 oldu.

Yabancıya konut satışları son iki yılın en yüksek rakamına ulaşırken, Rusya vatandaşları arasında Türkiye'de ev alanlar 259’dan 509’a çıkarak yaklaşık geçen yıla göre iki kat arttı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
PATRONLAR EKONOMİ FİNANS GÜNDEM DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MEDYA TEKSTİL İŞTE BAŞARANLAR AKTÜEL OTOMOBİL LUX
Patronlar Dünyası uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2023 Patronlar Dünyası