Rus milyarderin el konulan yatı kaç milyon dolara satılık?

Rus milyarderin el konulan yatı kaç milyon dolara satılık?

Rus milyarder Pumpyanski'nin yaptırımlar kapsamında el konan lüks yatı, yatın borcu ödenmediği gerekçesiyle Londra'da açık artırmayla satılacak.

Rus milyarderin el konulan yatı kaç milyon dolara satılık?
16px
24px
23.08.2022 11:07
ABONE OLgoogle

ABD'nin yaptırım uyguladığı Rus milyarder Dimitri Pumpyanski'nin el konan Axioma modeli lüks yatının, JPMorgan bankasına olan borçlarının ödenmemesinden dolayı açık artırmayla satılacağı bildirildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya dönük harekatının başlamasıyla birlikte dünya genelindeki limanlarda bulunan Rus yatlarına el konmaya başlamıştı. Londra'da bulunan müzayede evinde görevli bir komisyoncu olan Nigel Hollyer, bunun, harekatın başlamasından bu yana açık artırmayla satılacak ilk Rus yatı olacağını ifade etti. 

Yata Mart ayında Cebelitarık'ta İngiliz bölgesinden geçtiği sırada el konmuştu. BBC, 63 milyon sterlin (91 milyon dolar) değerindeki yatın daha ucuza satılmasının beklendiğini aktardı.

JPMorgan, Pumpyanski'nin borcunu ödeyememesinin ardından Cebelitarık'ta mahkeme kararıyla yatı satma yetkisi almıştı.

Pumpyanski, yaptırımlara tabi tutulmadan önce Rusya'nın en büyük çelik boru üreticisi olan TMK PJSC şirketinin sahibiydi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde