Rahmi Koç, Antalya Kaleiçi'ndeki evlerini satmış!

Rahmi Koç, Antalya Kaleiçi'ndeki evlerini satmış!

Koç Holding Şeref Başkanı  Rahmi Koç’un da aldığı evleri butik otel yapacağı konuşuluyordu. Öğrendiğimize göre Rahmi Koç, bu projesinden vazgeçmiş.

Rahmi Koç, Antalya Kaleiçi'ndeki evlerini satmış!
16px
24px
25.11.2022 12:51
ABONE OLgoogle

Antalya Kaleiçi’nin geçmişi 2 bin yıl öncesine kadar uzanır. Antalya’da hayatın ilk başladığı yer olarak kabul edilir. 2 bin yıl önce, Bergama Kralı II. Attolos, askerlerine emir verir: “Gidin ve bana yeryüzünün cennetini bulun!”  Bergamalı askerler aylar, yıllar boyu dolaşır ve nihayet Toros Dağları’nın eteklerinden inmeye başladıklarında Antalya’yı görürler. Yeryüzünün cenneti, ayaklarının altındadır! Buraya, Attaleia adını verirler ve Antalya’nın temelleri atılır... Bergamalılarla birlikte yaşamın başladığı kentin ismi; Attaleia, Stelai, Satalya, Adalya ve nihayet Antalya adını alır. 

Para dergisinin haberine göre şehrin göz kamaştırıcı yerlerinden biri Kaleiçi; tarihi dokusu, mimarisi, müzeleri Antalya’ya her geleni kendine hayran bırakıyor. Helenistik dönemde, Bergamalıların getirdiği yaşam, önce Kaleiçi’nde başladı.

Antalya, Bergama Kralı’nın vasiyeti ile Romalıların eline geçti ve kent; sırasıyla Bizanslılar, Hıristiyanlar, Araplar, Müslümanlar, Selçuklular ve Osmanlılar tarafından yönetildi. 

İşte bu tarihi ve turistik yer, Türkiye’nin en zengin iş insanları Rahmi Koç, rahmetli Suna kıraç ve eşi İnan Kıraç’ın da radarına girmişti. İnan Kıraç, yıllar önce aldığı tarihi konakları müze butik otel haline getirmişti. Kıraç’ın butik oteli geceliği 150 euro’dan hizmet vermeye başlamış.

Kıraç’ın müze oteliyle ilgili de bir iki bilgiyi aktarmadan geçmeyelim. Otelin bulunduğu binanın altı, tarih kaynıyor. Otelin içi aynı zamanda bir müze. Kalmadan da müzeyi gezmek mümkün. İçeride her şey tarihi dokuya uygun yapılmış ama dış cephede aynı hassasiyet gösterilmemiş. O tarihi binanın dış cephesi, taş yapı yerine beton yapılmış. Çizgilerle tarihi görüntü verilmeye çalışılmış. 

Gelelim büyük kulisimize. Koç Holding Şeref Başkanı  Rahmi Koç’un da aldığı evleri butik otel yapacağı konuşuluyordu.

Öğrendiğimize göre Rahmi Koç, bu projesinden vazgeçmiş. Kaleiçi’ndeki butik otele dönüştürmeyi planladığı evleri de satmış. Kime sattığı konusunda tam bir bilgiye ulaşamadık, ama Kaleiçi’nde işyeri olan biri almış diye duyduk.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde