Profilo'dan iflasına neden olan eski avukatı hakkında suç duyurusu!

Profilo'dan iflasına neden olan eski avukatı hakkında suç duyurusu!

Türkiye’nin en eski sanayicilerinden biri olan Kamhi Ailesi’ne ait iki şirket için verilen iflas kararı sonrası Profilo Holding, avukat Sümer Altay ile ilgili suç duyurusunda bulundu.  Ayrıca kararı veren mahkeme heyeti için de HSK’ye başvuru yapıldı.

Profilo'dan iflasına neden olan eski avukatı hakkında suç duyurusu!
16px
24px
24.11.2021 14:08
ABONE OLgoogle

Profilo Holding, iflasına neden olan eski avukatı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eski zamanlarda buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon gibi ev aletlerinin Türkiye'deki ilk üreticilerinden biri olan Profilo’dan kötü haber geldi.

İstanbul Ticaret Mahkemesi, şirketin eski avukatı Sümer Altay'ın açtığı dava neticesi sonrasında bir dönem en büyük firmalar arasında gösterilen Profilo için iflas kararı verildi.

Avukat Sümer Altay, şirketin davasına bakarken görevden alınınca vekalet ücretini almak için şirkete dava açtı. Altay'ın 2.5 milyon liralık alacağı için açtığı dava mahkeme tarafından karara bağlandı. Şirketin Sümer'e ödeme yapması kararlaştırılırken, gerekli süre içinde ödeme yapılmadığı için Sümer'in avukatları Profilo Holding AŞ ile Profilo Sanayi ve Tic. AŞ'nin iflasını istedi.

İstanbul Ticaret Mahkemesi geçtiğimiz perşembe günü, 67 yıllık dev şirketin iflasına karar verdi.

Suç duyurusu

Profilo Holding, iflasına neden olan eski avukatı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Savcılık başvurusunda, avukat Altay’ın haksız kazanç peşinde olduğu, hukuka aykırı bir biçimde iflas istemli davayı açtığı öne sürüldü.

Savcılık başvurusunda ayrıca Altay’ın, ‘yargıyı etkilemeye teşebbüs’ ettiği iddia edildi. Başvuruda ayrıca Altay’ın, şirketin ticari itibarına zarar verdiği ileri sürüldü.

2.5 MİLYON TL NEDENİYLE İFLASINA KARAR VERİLMİŞTİ

Sümer Altay’ın 2.5 milyon TL’lik vekalet ücreti alacağı için açtığı dava üzerine, geçen yıl hayatını kaybeden Jak Kamhi’nin 1950’lerde temelini attığı Profilo Holding A.Ş. ile Profilo Sanayi A.Ş.’nin İstanbul 1. Ticaret Mahkemesi’nce iflasına karar verilmişti.

Alınan kararın hemen ardından şirketler tasfiye sürecine girecek. Süreci İstanbul İflas Müdürlüğü yürütecek. Oluşacak iflas masası, iki şirketin varlıklarını satarak borçları ödeme yoluna gidecek. Şirketin karara itiraz hakkı var ancak bu tasfiye sürecine engel değil.

Profilo, Türkiye'de bir döneme damga vurmuştu. Binlerce kişiye istihdam saplayan şirket, 2000'li yıllarda sallantıya girmişti. Şirketin önemli firmalarından Profilo Telra 2014 yılında iflas etmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde