Paris'te yasağa rağmen lüks partiler gündemde; bazı bakanların da gittiği iddia edildi

Paris'te yasağa rağmen lüks partiler gündemde; bazı bakanların da gittiği iddia edildi

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakalarında artış nedeniyle üçüncü defa ülke çapında karantina uygulamasına geçen Fransa'da polis, başkent Paris'te lüks restoranlar ve partiler yapıldığına dair yapılan bir haber üzerine harekete geçti.

Paris'te yasağa rağmen lüks partiler gündemde; bazı bakanların da gittiği iddia edildi
16px
24px
05.04.2021 16:09
ABONE OLgoogle

BBC'de yer alan habere göre, özel bir televizyon kanalı olan M6, "Hayvar, şampanya, şefin özel menüsü ve maskesiz" başlığıyla bir haber hazırladı. Haberde, başkent Paris'te bir bölgede misafirlerin maskelerini çıkarabileceği, özel yemekler ve partiler verildiği ortaya çıkarıldı. 

Kanal muhabirlerinin davetli gibi gittiği mekânda, bir garsonun "İnsanlar burada maske takmıyor, buraya girdikten sonra Koronavirüs yok" dediği duyuldu. 

Habere göre, özel etkinliklerde menü fiyatları 160 Euro'dan başlıyor ve kişi başı 460 Euro'ya kadar çıkabiliyor. Haberde bir kadının "Bu hafta bu tarz restoranlarda bazı bakanlarla yemek yedim" dediği duyuldu. 

Yasakları ihlal ederek yemek ve parti verilen mekânlarda hükûmet yetkililerinin de bulunduğu iddiası sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları "İsim İstiyoruz" etiketi başlattı. 

"Parti verebilenler ve veremeyenler diye ayırdığımız iki tür vatandaş yok"

M6'nın haberinin ardından Fransa İçişleri Bakanı Gerard Darmanin açıklama yaptı. Darmanin, soruşturma başlatıldığını söyledi ve bu Covid-19 kurallarını ihlal etmenin "kabul edilemez" olduğunu söyledi. Darmanin, Koronavirüs krizinin "zengin ve ayrıcalıklılar için başka kurallar anlamına gelmediğini" söyledi ve ekledi: "Parti verebilenler ve veremeyenler diye ayırdığımız iki tür vatandaş yok" 

Darmanin, söz konusu partilerle ilgili Paris polisinin harekete geçtiğini söyledi. 

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire de haberle ilgili endişelerini dile getirdi ve tüm bakanların kurallara uyduğunu savundu. 

Fransa'da cezalar

M6'nın haberine göre, Fransa'da Koronavirüs karantina kuralını ihlalde "başkasının hayatını riske atmak" suçundan 15 bin Euro, sokağa çıkma yasağını ihlal etmekten 135 Euro ve maske kuralına uymamaktan 135 Euro ceza öngörülüyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde