Para mutluluk getirmedi: Dünyanın en zengin kadını yine boşanıyor

Para mutluluk getirmedi: Dünyanın en zengin kadını yine boşanıyor

26 yıllık evliliğin ardından Bezos’tan boşanan Scott, Amazon’daki yüzde 4 hissesiyle dünyanın en zengin kadınlarından biri oldu

Para mutluluk getirmedi: Dünyanın en zengin kadını yine boşanıyor
16px
24px
30.09.2022 09:23
ABONE OLgoogle

Amazon CEO'su Jeff Bezos'un eski eşi MacKenzie Scott, geçen yıl evlendiği eşinden boşanmak için mahkemeye başvurdu.

1993-2019 yılları arasında Jeff Bezos’la (58) evli kalan MacKenzie Scott (52), boşandıktan iki yıl sonra, Mart 2021’de kimya öğretmenliği yapan Dan Jewett’la evlenmişti.

28 milyar dolarlık bir serveti bulunan hayırsever Scott, New York Times’a göre, pazartesi günü Washington eyaleti mahkemesine boşanma isteğini bildirdi.

Dilekçeye göre, Scott ve Jewett’in üzerinde anlaşmaya vardığı mülk paylaşımı evlilik sözleşmesiyle belirlenecek. Sözleşme halka açık değil ve mahkeme kayıtları da, Jewett’in boşanmaya itiraz etmediğini ortaya koydu.

Boşanma sebebi henüz bilinmezken Scott yakın zamanda hayır girişimlerini özetleyen The Giving Pledge isimli web sitesinden Jewett ile ilgili tüm paylaşımları kaldırdı.

2019 yılında Bezos’tan boşanmasında da Scott’ı temsil eden avukatı, konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

26 yıllık evliliğin ardından Bezos’tan boşanan Scott, Amazon’daki yüzde 4 hissesiyle dünyanın en zengin kadınlarından biri oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde