Otomotiv tasarım yarışı başladı

Otomotiv tasarım yarışı başladı

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması (OGTY) için start verildi, başvurular başladı. Bu yıl ödül töreni 25 Ekim'de Bilişim Vadisi’nde düzenlenecek.

Otomotiv tasarım yarışı başladı
16px
24px
24.05.2023 07:38
ABONE OLgoogle

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması'nda (OGTY) 18 yaşını dolduran sektörle ilgisi bulunan tüm sektör profesyonelleri, akademisyen, Ar-Ge personelleri, teknopark çalışanları, tasarımcılar, girişimciler, serbest çalışanlar ve öğrenciler için başvurular başladı. Yarışmada bu yıl geleceğin sürdürülebilir teknolojilerini geliştiren beş girişimciye toplamda 1 milyon 200 bin TL para ödülü ve Patent Tescil Ödülü verilecek. Proje sahipleri ayrıca OİB’in (Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği) dokuz yıldır İTÜ ARI Teknokent ile işbirliği kapsamında İTÜ Çekirdek’te projelerini sanayileşme açısından geliştirme fırsatı yakalayacak ve İTÜ Çekirdek Big Bang StartUp Challenge Yarışmasına katılma fırsatı da yakalayacak.

Başvurular, 1 Ağustos tarihine kadar sürecek.

‘YENİLİKÇİ PROJELER BEKLİYORUZ’

Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Günümüzün küresel rekabet ortamı; ileri teknoloji ve inovasyona dayalı katma değeri yüksek ürünlere sahip olmayı gerektiriyor. Hızla yaygınlaşan dijitalleşme sürecinin olmazsa olmazı mobilite/hareketlilik kavramının da etkisiyle, otomotiv endüstrisinde de yepyeni bir ekosistem söz konusu. 2030 yılında maliyetlerin yarısının yazılım ve elektronikten oluşacağı öngörülüyor. Bu doğrultuda Türkiye otomotiv sektörü olarak biz de bu sistemde öncü rol üstlenmek zorunda olduğumuza inanıyoruz. OGTY ile otomotiv tutkunlarını hayallerindeki tasarımları hayata geçirme konusunda teşvik ediyoruz. Katılımcılardan sektörün katma değer yaratma becerilerini artıracak özgün, yenilikçi, ticarileşebilir projeler bekliyoruz” dedi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde