Otomobilde tedarik kuyrukları...

Otomobilde tedarik kuyrukları...

Otomobilde kuyruklar devam ediyor. Lansman yapılan yeni modellerde tedarik sıkıntısı yaşanıyor Sınırlı kontenjanın olduğu lüks modeller Türkiye'ye gelmeden fabrikada üretim hattında satılıyor Otomobiller adeta kapanın elinde kalıyor

Otomobilde tedarik kuyrukları...
16px
24px
20.03.2023 07:10
ABONE OLgoogle

Otomotiv pazarında tedarik sıkıntısı devam ediyor. Otomobil satın almak isteyen tüketiciler en az 3 ay bekliyor. Premium markalarda bu süre 6 ayı buluyor. Sabah'ın haberine göre; lansmanı yapılan yeni modeller için de benzer bir durum var. Yeterli sayıda tedarik olmadığı için az sayıda Türkiye'ye gelecek premium modeller daha bayiye gelmeden ön siparişle satılıyor. Erken davranan otomobiline kavuşabili- yor. İlk parti tükenince ikinci partide gelecek otomobiller için sıra yazılmaya başlanıyor.

Premium marka Lexus'un yenilenen RX modelinin tanıtım toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt da tedarik sorununa dikkat çekti. Istedikleri sayının yarısını alabildiklerini ifade eden Bozkurt, yenilenen RX modelinin 2023 satış hedeflerini bulunurluluk çerçevesinde 335 adet olarak belirlediklerini söyledi.

TEDARİK SORUNU

Bozkurt, şöyle devam etti: "Bu aracın potansiyelinin çok daha fazla olduğunu biliyoruz ve ön taleplerdeki yoğunluk da bunu gös teriyor. Bununla birlikte tüm sek- törü etkileyen tedarik sorunlarıy la yaşanan endişeleri azaltmak adina, ilk 170 adet için fiyat sabit- leme garantisi vereceğiz. RX'i satın almak için sözleşme imzalayan müşterilerimiz, henüz tedarik aşa- masında olan araca gelebilecek olan hiçbir zamdan etkilenmeyecek." Türkiye'de en çok satan modelleri NX için de tedarik soru- nu yaşadıklarını söyleyen Bozkurt "Istediğimiz araçların yarısını ala- biliyoruz. 300 adet NX istedik sadece 4 adet alabildik. 2023'de 450, 2024'de 1000 adet toplam satış hedefimizi var. Yeterli sayı- da araç alabilsek 2024'de 1500 ade satarız" dedi.

ELEKTRİKLİ MODELLER

Lexus NX ile başlayan ve RX ile devam eden ürün atağına deği nen Bozkurt, 2023'de ikisi elektrik li olmak üzere üç modelin lans- manını yapacaklarını kaydetti. Bozkurt, UX EV ile RZ tam elektrikli SUV modellerini haziran- temmuz aylarında, LM VIP mini- van modelini ise sonbaharda tanıtacaklarını söyledi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde