Ortak bildiride herkesin kaçırdığı ayrıntı

Ortak bildiride herkesin kaçırdığı ayrıntı

Türkiye-Suudi Arabistan ortak bildirisinde, "Görüşmelerde, siyasi, ekonomik, askeri, güvenlik dahil, ikili ilişkilerde yeni iş birliği döneminin başlamasına yönelik kararlılık vurgulandı" denildi. Ancak bir ayrıntı herkesin gözünden kaçtı...

Ortak bildiride herkesin kaçırdığı ayrıntı
16px
24px
23.06.2022 07:32
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Veliaht Prens Selman'ın görüşmesi sona erdi. Görüşmenin ardından iki ülke ortak bildiri yayınladı. Bildiride "İki ülke arasında yeni bir dönem başlayacak" denildi.

Türkiye-S.Arabistan ortak bildirisinde, "Görüşmelerde, siyasi, ekonomik, askeri, güvenlik dahil, ikili ilişkilerde yeni iş birliği döneminin başlamasına yönelik kararlılık vurgulandı" denildi.

Ortak bildiride ise bir paragraf dikkat çekti. 

İki ülke arasında ticari anlaşmaların ve ilişkilerin geliştirilmesi vurgulanırken bunların ülkenin ve yer üst ve yer altı kaynaklarının da dahil edildiği görüldü. 

Söz konusu metinde bu durum, “Taraflar G-20 üyeleri olarak, iki ülkenin büyük ekonomik potansiyelini ve Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonunun yatırım, ticaret, turizm, kalkınma, sanayi, madencilik, inşaat projeleri, ulaşım-altyapı (müteahhitlik dahil), tarım, gıda güvenliği, sağlık, iletişim-bilgi teknolojisi alanları, medya ve spor alanlarında sunduğu fırsatları vurgulamışlar...” ifadeleriyle belirtildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde