OYAK, Demirören'den Total ve M Oil'i kaça satın aldı

OYAK, Demirören'den Total ve M Oil'i kaça satın aldı

OYAK, Güzel Enerji (TOTAL Oil Türkiye) ve M Oil’i Demirören Holding’den devralmak üzere Rekabet Kurulu’na başvuru yaptı

OYAK,  Demirören'den Total ve M Oil'i kaça satın aldı
16px
24px
25.02.2020 07:31
ABONE OLgoogle

OYAK, Güzel Enerji (TOTAL Oil Türkiye) ve M Oil’i Demirören Holding’den devralmak için Rekabet Kurulu’na başvurdu. OYAK'tan yapılan açıklamada, Milangaz’ı satın almak amacıyla Demirören Holding ile görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

 OYAK, 30’un üzerinde ana sektörü doğrudan etkileyen ve yaklaşık 150 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayan akaryakıt ve otogaz sektörünün büyük oyuncularından biri olmayı hedeflediğini ifade etti.  OYAK, Total ve M Oil için kaç yüz milyon dolar ödeyecek?

450 MİLYON DOLAR RAKAMI

Açıklamada satın alma fiyatının açıklanmaması dikkat çekti. Daha önceden OYAK'ın Total ve M Oil'i satın almak için yürütülen görüşmelerde Demirören Holding'e 450 milyon dolar ödemeyi kabul ettiği öne sürülmüştü. OYAK'ın Total için 360 milyon dolar, M Oil için de 90 milyon dolarlık bir rakamı ödemeyi kabul ettiği belirtilmişti. Fransız Total'in Türkiye operasyonları 2015'te 325 milyon euro'ya Demirören tarafından satın alınmıştı.  OYAK, Demirören’e ait Milangaz’ı da almak için görüşüyor

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Mevcut faaliyet alanları dışında yeni fırsatları titizlikle değerlendiren ve yatırım yaptığı sektörlerde hızla ilerleyen OYAK, Güzel Enerji (TOTAL Oil Türkiye) ve M Oil’i Demirören Holding’den devralmak üzere Rekabet Kurulu’na başvuru yapmıştır.

Türkiye’nin en büyük mesleki emeklilik fonu OYAK, faaliyette olduğu sektörlerle entegre büyüyebilecek alanlarda konumlanma politikası doğrultusunda, Güzel Enerji ve M Oil’in ticari karlılığını, rekabetçi gücünü ve yarattığı katma değeri daha da artıracak olup; sürdürülebilir büyüme adımları atmaya devam etmektedir. 

Enerji sektöründeki dönüşümü ve potansiyeli öngören OYAK; tüpgaz, otogaz, dökmegaz pazarının öncü şirketi Milangaz’ı satın almak amacıyla Demirören Holding ile görüşmelere devam etmektedir.

OYAK, 30’un üzerinde ana sektörü doğrudan etkileyen ve yaklaşık 150 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayan akaryakıt ve otogaz sektörünün büyük oyuncularından biri olmayı hedeflemektedir. 

Üyelerine ayrıcalıklı ve avantajı hizmet sunma vizyonuyla hareket eden OYAK, üyelerinin birikimlerini verimli yatırımlarla değerlendirmeye, ülkemizin büyüme ve istihdam yaratma hedeflerine ortak olmaya devam edecektir."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde