Nurolbank YKB Akkurt: Özel bankalarda kredi faizleri %40-50 bandına oturdu

Nurolbank YKB Akkurt: Özel bankalarda kredi faizleri %40-50 bandına oturdu

Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt, bankaların uyguladığı ticari kredi faizlerinin yüzde 40-50 bandına oturduğunu belirtti.

Nurolbank YKB Akkurt: Özel bankalarda kredi faizleri %40-50 bandına oturdu
16px
24px
02.08.2022 11:06
ABONE OLgoogle

Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt son dönemde tartışılan finansmana erişim olanakları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bloomberg HT yayınına katılana Akkurt, kamu bankalarının biraz daha düşük ve sınırlı kredileri ile ağırlıklı ortalama oranın yüzde 29 olduğunu ticari bankaların verdiği kredilerinin yüzde 40-50 bandına oturduğunu söyledi.

Akkurt şirketlerin krediye ulaşmasının zor olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Ucuz kredi konusundaki tartışmalar bence biraz daha uzayacak gibi görünüyor. Şu anda ticari bankaların uyguladığı ticari kredi faizleri neredeyse yüzde 40-50 bandında bir yerlere oturmuş durumda. Kamu bankalarının verdiği biraz daha düşük. Ortalaması alınınca yüzde 29 gibi bir rakam telaffuz ediliyor. Ben bunun piyasadaki gerçek durumu yansıttığını düşünmüyorum. Uygulamaya konulmaya çalışılan kısıtlamalarla şirketlerin krediye ulaşması zorlaştı”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde