Netflix'ten İngiltere abonelerini üzen haber

Netflix'ten İngiltere abonelerini üzen haber

Dünyaca ünlü çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Netflix, hesap paylaşımının önüne geçmek için İngiltere'deki ilk adımlarını atıyor.

Netflix'ten İngiltere abonelerini üzen haber
16px
24px
23.05.2023 19:26
ABONE OLgoogle

Dijital dizi/film izleme platformu Netflix, şifrelerini arkadaşları ve aileleriyle paylaşan milyonlarca İngiliz kullanıcılara yönelik bir e-posta gönderdi. Araştırma şirketi Digital i-‘ye göre Netflix’in İngiltere’deki 15 milyon abonesinin yaklaşık dörtte biri şifrelerini bir başka kişilerle paylaşıyor.

Netflix, söz konusu durumun önüne geçmek için hesap paylaşımıyla birlikte ekstra kullanıcıların hesaba ortak olması durumunda aylık 5 euro gibi bir “ücretli paylaşım” planı oluşturdu.

Netflix bunun için asıl hesabın sahibi olarak ödeme yapan müşterilerin birincil konum belirlemelerini sağlayacak. Böylece farklı bir konumdan hesap açılınca hesap sahibi uyarılacak. Netflix’in “ekstra üye” kararını son zamanlarda abone büyüme oranlarının yavaşlamasından dolayı ve kârlılığı artırmaya yönelik aldığı ifade edildi.

Öte yandan Netflix, kullanıcıların hesaplarındaki bir profili yeni bir hesaba aktarabileceklerini veya fazladan üye ekleyebileceklerini söyledi. Bununla birlikte Netflix hali hazırdaki projeyi, ilk olarak Latin Amerika, Yeni Zelanda, Portekiz, Kanada ve İspanya gibi yerlerde denemeye sürmüştü.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde