Nefesi yetmedi! 'Atlasglobal iflasını açıklayacak' iddiası!

Nefesi yetmedi! 'Atlasglobal iflasını açıklayacak' iddiası!

Son uçuşunu dün İstanbul-Bağdat seferi ile gerçekleştiren Atlasglobal, tüm uçuşlarını durdurma kararı aldı. Şirket yetkilileri bütün çalışanlarını Florya'daki Genel Müdürlük binasına davet etiği öğrenildi.

Nefesi yetmedi! 'Atlasglobal iflasını açıklayacak' iddiası!
16px
24px
13.02.2020 04:43
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin köklü havayolu şirketlerinden olan ve uzun süredir maddi sıkıntılarla boğuşan Atlasglobal, iflasını açıklamaya hazırlanıyor.

Atlasglobal Havayolları, Kasım-Aralık ayları arasında yaptığı uçuş durdurmadan sonra 12 Şubat itibariyle yeniden tüm uçuşlarını durdurma kararı aldı.

SON SEFERİNİ YAPTI

26 Kasım'da uçuşlarını askıya alan Atlasglobal 21 Aralık 2019 tarihinde Antalya, Londra, Bağdat, Tel-Aviv, Tahran ve Amsterdam seferleriyle yeniden uçuşlara başlamıştı. Şirket, uçuşlarını yeniden durdurma kararı aldı. Atlasglobal karar sonrası son uçuşunu İstanbul-Bağdat seferi ile gerçekleştirdi. AtlasGlobal'in nefesi yetmedi!

TARİHE GEÇECEK

Atlasglobal, İstanbul Havalimanı'nın açılmasından sonra Türk sivil havacılık sektörünün ilk iflas eden havayolu şirketi olarak tarihe geçecek. Atlasglobal'de personel ile toplantı yapıldığı ve yarından itibaren işe gelmemelerinin tebliğ edildiği öğrenildi. Şirketin tüm uçuş operasyonlarını durdurduğu belirtildi.

KASIM'DA UÇUŞLARINI DURDURMUŞTU

Türkiye’nin köklü özel havayolu şirketlerinden Atlasglobal, 2016 yılından itibaren başlayan ekonomik dalgalanma ve İstanbul Havalimanı’ndaki artan maliyetler nedeniyle 26 Kasım 2019 tarihinde uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştı.

Havayolu şirketi, 21 Aralık 2019'da uçuşlara yeniden başlasa da söz konusu maddi sıkıntıların aşılamaması üzerinde iflas kararı alındı.

200 MİLYON DOLAR BORÇ ÖDENMEDİ

AtlasGlobal’in iflas başvurusuyla beraber, başta çalışanlar olmak üzere, çok sayıda mağduriyetin ortaya çakması bekleniyor.

AtlasGlobal’in 200 milyon dolar civarında borcu olduğu, bu borcun 100 milyon dolarının bankalara, kalan kısmının ise başta İstanbul ve Antalya havalimanları olmak üzere, havalimanlarına, akaryakıt şirketlerine, Eurocontorl’e ve çalışanlara olan borçlardan oluştuğu belirtiliyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde