NATO'dan kritik açıklamalar: Polonya'ya düşen füze kime ait?

NATO'dan kritik açıklamalar: Polonya'ya düşen füze kime ait?

NATO'da gerçekleşen kritik Polonya toplantısının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg önemli açıklamalarda bulundu.

NATO'dan kritik açıklamalar: Polonya'ya düşen füze kime ait?
16px
24px
16.11.2022 15:04
ABONE OLgoogle

Savaşın sürmesinin tehlikeli durumlara neden olduğunu belirten Stoltenberg, füzenin Rusya'ya ait olduğuna dair bir kanıt olmadığını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı son dakika açıklamada; "Elimizde kanıt yok. Bu olay büyük ihtimalle Ukrayna savunma roketlerinin Rus saldırı roketlerine hedeflenmesi sonucunda oldu. Bu Ukraya'nın hatası değil" dedi. Stoltenberg " Tüm müttefiklerimizi korumak için gereken her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten Stoltenberg, ' Hava ve deniz savunma gücümüzü artırdık, NATO müttefiklrimizle devamlı olarak daha fazla ne yapmamız gerekiyor düye bakıyoruz. Müttefikliği doğu sınırında varlığımızı güçlendirmek için gereken adımları atıyoruz" dedi.

PUTİN TEHLİKELİ DURUMLAR YARATIYOR

Putin tehlikeli durumlar yaratıyor. Rusya hava saldırıları düzenliyor ve sivil hedefleri vuruyor. Bunu kendisi tehlikeli bir hale getiriyor.

DOĞU SINIRINDAKİ VARLIĞIMIZ ARTTI

Bizim doğu sınırındaki varlığımız karada denizde ve havada arttı. Bizim hava savunma sistemimizi de artırdı. Bunun kasıtlı oluğ olmadığına dair bir bilgimiz yok. Rusya'nın da saldırı yaptığına dair bir bilgimiz yok. Ukrayna'da devam eden savaş hala tehlikeli. Biz varlığımızı orada değerlendiriyoruz. Burada daha fazla varlığımız olacak. İttifakın doğusuna ekipman yerleştireceğiz. Bunların hepsi bizim hav sanuma sistemimizi artıracak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde